Suröl i mat?

Jag öppnade nyss en flaska Haandbryggeriet Haandbakk Oak Aged Ale från 2008 utan att ha riktig koll på vad det var. Eftersom jag inte är tokförtjust i suröl funderar jag på ifall jag kan använda den i min matlagning? Kan det funka att hälla en del av innehålet i en välkryddad, het köttfärsgryta med champinjoner, lök, paprika, vitlök, chili mm? Eller är det troligt att maten kommer smaka illa av surölen?

Jag hade kunnat tänka mig att använda suröl istället för vinäger eller vitt vin. Vad det passar bäst att ersätta hänger lite på hur syrlig Haandbakk Oak Aged Ale är. Jag har inte smakat just den. Sad

Finns det mycket vanilj ifrån eken blir det genast lite svårare... Då har jag ingen bra idé förutom att njuta av den som den är! 8)

--
Thomas Nilsson

Personligen tyckte jag den var för sur för att drickas men så är jag ju heller inget fan av suröl.

Om den är väldigt syrlig låter det som att man borde tänka mer "vinäger". Men det beror ju på om den är mer vinöst syrlig eller mer mjölksyra syrlig.

--
Thomas Nilsson