Pragresa

( )

Jag ska resa till Prag i maj där jag ska dricka öl och springa marathon. Har för närvarande inte tillgång till den eminenta reserapporten från Tjeckien som var med i ett nr av maltesen. Nu undrar jag vilka pubar i Prag med omnejd som är värda ett besök, samt om det är någon som har varit på något av de ölspa som finns i tjeckien? Vet någon om pubarna i Prag är öppna på söndagar så att man kan få sig något stärkande efter löpningen?

Sen är det väl bara att hoppas att vätskestationerna består av vatten, sportdryck, öl Smile

Om jag utgår från att det är första gången du gästar Prag så tycker jag att du skall först och främst uppleva en ”genuin” tjeckisk ölhall.
Mina förslag är U Fleko www.ufleku.cz på Kremencova 11 i Nove Mesto som troligen är världens äldsta bryggeripub med plats för 1200 besökare på sommaren. Deras mörka lager (även deras enda öl) lär haft samma recept sedan 1870 talet.

När du tröttnat på en-ölskonceptet bara måste du besöka Prague Beer Museum www.praguebeermuseum.com på Dlouha 46 i Stare Mesto. Stället är inget museum utan är en pub som har trettio (30) olika tjeckiska öl på fat. Inga flaskor eller eget kök. Ölen är från de bästa småbryggerierna i landet, se ölmenyn på hemsidan…
Dessutom ligger den väldigt nära vätskestationen vid 10km på din maraton….
Lycka till!
/Sven

Jag tackar er bägge och återkommer med en rapport om två månader