Systembolagets nya hemsida

( )

Systembolaget har lanserat sin nya hemsida. (http://www.systembolaget.se)
Personligen så upplever jag den som lite omständig och tungarbetad men det
är val en vanesak.
Tacksam för synpunkter från övriga Ölfrämjare.

Sven-David
Lund

Sökningen efter drycker är uppbyggd efter ett antal egenskaper/kriterier. Man kan dock med rätta konstatera att detta kan vara en svår väg att vandra.

Väljer man Öl och sedan Ale - så får man 450 produkter. Hur skall man gå vidare!? Skall man sedan kanske välja Passar till eller Förpackningstyp (Flaskor är fortvarande 430). Var finns alternativen för svag/stark, ljus/mörk, etc.

Beställningssortimentet är här integrerat med hyllvarorna - om man inte gått in på smakegenskaperna. Går man efter smaken, så utesluter man ju direkt alla beställningsvaror - eftersom de inte är bedömda av Systembolaget.

Ovana besökare börjar nog här att funderara på hur de kunnat gå så vilse och bestämmer sig för att köpa det man redan känner sedan tidigare.

Några av urvalskategorierna är tillräckligt oklara för att exempelvis ett öl på flaska kan kallas ljust och exakt samma öl på fat för mörkt. Detta problem fanns säkert tidigare också, men det nya söksystemet inbjuder till tydliga vägval.

Väljer man nyheter är många av dessa från 1 oktober 2010. Visst tycker Systembolaget att detta är en nyhet, men allmänheten har vanligtvis en helt annan definition av det ordet.

Avslutningsvis undrar en vän av ordning vad som exempelvis skiljer Mindre flaskor från Halvflaskor och Flaskor.