Miljö- och plånboksvänligt till Tyskland

Med den nya Europa-Spezial-biljetten kan man åka tåg från södra Sverige (inkl Stockholm) via Danmark till nästan vart som helst i Tyskland (inkl Bamberg) för från 39 euro enkel resa i 2:a klass (69 i första). Om man reser från Stockholm C klockan 06:21 ska man om alla tre byten klaffar vara i Bamberg klockan 21:36. Icke illa.

Återresa kan man faktiskt också göra med dagtåg; men för att få biljett för 39 i båda riktningarna måste man nog vara rätt flexibel med datumen.

Trots att det finns X2000-tåg Göteborg-Malmö lyckas jag inte hitta de förbindelserna på bahn.de. Och följaktligen inga 39 euro-biljetter från Göteborg. Det kan vara något tillfälligt, om det inte är så att de begränsat erbjudandet till linjen Stockholm-Malmö. Än så länge har jag inte hittat någon utförlig regeltext utan är hänvisad till de tidtabeller som visas med pris.

Nu har jag hittat regeltext
ab/bis Kopenhagen ist die Reise in den Regionalzügen der Øresundståg und in den X2000-Fernzügen der Schwedischen Staatsbahnen (SJ) möglich.
Man ska alltså kunna resa till och från Köpenhamn med Øresundståg eller X2000 från stationer i Sydsverige; Stockholm och Göteborg nämns speciellt som exempel.

Jag tar nog 0630-flyget Arlanda-Nürnberg ändå, den 8 juli...

Men jag lyckas inte få fram några resedatum. När kan man få beljetten att gälla? Vilka orter i Södra Sverige? vad jag vill göra är att ta reda på när i mitten av augusti man skulle kunna åka två vuxna, två barn för bara 160 euro Falköping och München

Det verkar som om erbjudandet bara gäller om man reser med X2000-tåg från någonstans i Sydsverige till Öresundsbron. Ni måste alltså ta er till Nässjö först. Därifrån hittade jag erbjudandet på en del avgångar. Man får flexa en del med datum och tid, dock. Tågföretagen har inte kommit så långt som flygbolagen när det gäller kundvänlig sökning efter lågpris.