bokrecention

( )

Bokrecetion av Öl och Vänner. Av Magnus Svensson och Michael Björkman.

Den härliga konsten att kombinera öl och mat.
Boken är för mig efterlängtad för det har skrivits väldigt lite om att kombinera öl och mat. Systembolaget och Finska Alko rekommenderar för det mesta alltid vin. Även de fina restuarangerna har väldigt lite öl men mycket bra vin. Även vi ölnördar pratar lite om öl till maten. Trots allt är öl mera en dryck än en krydda eller en vätska i mat och bröd. Om man vill servera en typiskt svensk mat så spricker det oftast på att vi serverar vin i stället för öl till maten. Boken är mycket bra upplagd med en finurlig ölkarta som hjälper en att välja rätt sorts öl. Det finns lite recept med öltips till. Jag rekommenderar boken varmt till Er som vill utöka kunskapen att kombinera öl med mat. MYCKET BRA BOK! Skrivet av Per Eklöf matskribent i Maltesen.