Provat på puben

I Fredags var jag ute med jobbet för at avtacka en arbetskamrat som just hade gått i pension.Vi var på Rauhrackel i Lund.( http://www.rauhrackel.se ) Puben finns med i Svenska Ölfrämjandets publista. Maten har sydtsk/österkislsk stil. Själv så åt jag en Wienerschnitzel med tillbehör. Till den drack jag en Weltenburger Barock Hell. En god sydtysk
öl med bra kropp och fin efterbeska. Därefter blev det en Weltenburger Kloster Pils. En härlig pilsner med stor humlebeska och smak precis som en sydtysk pilsner skall smaka. (http://www.weltenburger.de)
Vad provade ni själva på puben sist?

Sven-David Svensson
Lund

Jag brukar gå på Monks Porter House, Munkbron i Stockholm. Kan bli fruktansvärt dyrt. Men senast provade jag Goose Islands Night Stalker, en Imperial Stout som var helt fantastisk. 250 kronor var faktiskt inget chockerande pris efter att ha njutit av ölet i lugn och ro.

_________________________________________________________________
Dryckeskultur eller barbari, skribent på Allt om Öl

Visst har det blivit dyrt att gå på puben. Någon gång så måste man unna sig något extra. När jag går ut på puben så försöker jag dricka sådant som inte finns på Systembolagets hyllor. Nu i Maj så har Green Lion inn i Malmö temadagar med danska mikrobryggerier. Skall bli tevligt att åka dit.

Sven-David
Lund

Absolut. Det är det som är roligt med Monks tycker jag. När jag första gången gick in på en slumpvis utvald pub och ville ha en Guinness så råkade det vara där. Bartendern blev förbannad och sa att "här säljer vi inte massproducerad imperialistisk dricka!". Jag blev förvånad och ganska ögonblikskär av det. Nu är jag där ofta. En klar rekommendation är deras minifestivaler, för ett tag sen körde de exempelvis deras ölfestival med tjeckisk bira (öllista: http://www.monkscafe.se/pdf/monks-tjeckisk-festival-2012.pdf).

_________________________________________________________________
Dryckeskultur eller barbari, skribent på Allt om Öl