Helsingörstripp 2012

( )

Så var det dags för 2012 års resa till Helsingör. Läs om 2011 års resa på http://www.svenskaolframjandet.se/node/4228 Kvickly på Stjernegade är alltid ett säkert kort.De har stort utbud samt bra priser. I år så hittade jag lite nytt där. Bland annat Orla Pilsner från bryggeriet De 5 Gaarde http://www.de5gaarde.dk samt Revsvindinge Ale http://www.bryggerietrefsvindinge.dk Det finns en större Kvickly affär i Prövestenens Bycenter utanför centrum som jag inte har besökt.

På Bjergegade ligger Backe Vin http://backevin.dk De har bland annat har öl från Skagens Bryghus. http://www.skagenbryghus.dk Det är en dyr butik.

På Bramstede 2 ligger Helsingör Vinhandel http://helsingorvinhandel.dk De har
bland annat öl från Hankock i Skive. http://www.hancock.dk En liten bit upp på samma gata ligger Skjold Brune vinhandel. De har öl från bland annat Amager bryghus http://www.amagerbryghus.dk Även öl från Hornbeer finns där. http://www.hornbeer.dk
Har man gott om tid på sig så hittar man en hel del godsaker i Helsingör.

Sommriga ölhälsningar
Sven-David Svensson
Lund

Helsingör är också en trevlig ölstad och mycket lugnare och
billigare än Köpenhamn. Det verkar som ni har haft en trevlig och lyckad tur :beer2:

Amstel

Hup Holland

Helsingör är mycket lättare att hantera. Centrumkärnan med alla småbutikerna ligger på bekvämt gångavstånd från varandra. Den enda som ligger en bit ut är Kvickly vid prövestens centret. Dit måste man ta en buss. Den har jag inte besökt än. Dessutom är den danska kronan väldigt billig just nu (1 dansk krona kostar 1.15) Längre fram mot hösten när alla turisrerna har försvunnitså blir det en resa till. Trippen blev mycket lyckad så jag har en hel del godsaker i källaren. Det var bara två öl som jag inte fick fatt på. Limfjords portern sant Tripel Pilsnern. Båda från Thisteds bryghus.( http://www.thisted-bryghus.dk )

Ölhälsningar
Sven-David Svensson
Lund