Recept

Ale-kyckling med rårörda grönsaker och örtyoghurt (2/2000, sid 17)
Ale-ölgravad lax med mango och avocado – Ölrecept (4/1999, sid 21)
Beeramisu - ...och efteråt – Med öl i maten (3/2007, sid 28)
Bière roca - ...och efteråt – Med öl i maten (1/2008, Sid 33)
Blinier med löjrom och smetana – Med öl i maten (4/2013, sid 25) + (3/2016, sid 32)
Brown alecrêpes med sås av tranbär, apelsin och lager - ...och efteråt – Med öl i maten (2/2011, sid 35)
Chokladtryffel med Kriek (3-4/2004, sid 6)
Den användbara portern i julmaten: Renlevergryta/Kavring/Mamma Inga-Gretas Julmumma/Chokladkaka – Med öl i maten (4/2012, sid 23)
Festlig höstmeny för fyra personer – Malt & Mat (3/2015, sid 32-33)
Fiskgryta – Ölrecept (3/1999, sid 19)
Fiskmästare Pers gravlax – Med öl i maten (1/2013, sid 28)
Fisksoppa med Oud Beersel – Med öl i maten (4/2008, sid 7)
Fläsklägg med kålrot och morot – Med öl i maten (4/2011, sid 41)
Fruit and Ale Cake – Ölrecept (3/1998, sid 11)
Fyllda tomater – Ölrecept (2/1999, sid 19)
Gravad strömming/Brännösill/Pepparrotsgravad strömming – Med öl i maten (2/2007, sid 13)
Grillade fiskspett –Malt & Mat (3/2016, sid 32)
Grillad högrev och grillad Seabream/Uer – Malt & Mat (2/2015, sid 32-33)
Grillad sejfilé eller gösfilé med fänkål – Med öl i maten (4/2006, sid 11)
Grillad ölmarinerad entrecôte och grillade ugnsgrönsaker – Med öl i maten (2/2012, sid 40)
Gråskäggets renskav/souvas med rotmos – Med öl i maten (4/2009, sid 29), (4/2013, sid 25)
Gubbröra – Med öl i maten (2/2013, sid 24)
Gädda i veteöl – Med öl i maten (2/2008, sid 24)
Högrev kokat i öl med grönsaker och korngryn – Med öl i maten (3/2008, sid 15)
Isad melonsoppa - ...och efteråt (2/2007, sid 13)
Jämtlands tiotaggade älggryta – Med öl i maten (3/2007, sid 28)
Jämtländsk blåmögelost med porterreduktion (1/2001, sid 19)
Kall fläskkarré till buffé och potatissallad – Med öl i maten (2/2010, sid 39)
Kriek-kokta päron (4/2013, sid 25)
Kräftlag med Porter - Ölrecept(3/1998, sid 11)
Krämig Tripelkycklingsoppa – Ölrecept (3/2000, sid 17)
Kummin-yoghurt – Ölrecept (2/2000, sid 17)
Kycklinggryta med Gueuze 4 personer (5/1989, sid 16)
Kål, korv och öl passar ihop!: Oktoberfestkorv med surkål – Med öl i maten (3/2011, sid 39)
Lag/marinad till stek/Chokladmousse/Julmumma – Med Carnegie Porter i maten (1/2010, sid 42-43)
Lökströmming/Rullströmming – Med öl i maten (2/2011, sid 35)
”Malten” – Med öl i maten (1/2009, sid 33)
Marinerade grönsaker – Ölrecept (2/2000, sid 17)
Med öl i soppan: Mährisk ölpotatissoppa – Med öl i maten (1/2012, sid 37)
Med öl i soppan: Rökt soppa med öl – Med öl i maten (1/2012, sid 37)
Morotsbröd à la Torstensson – Ölrecept (4/1998, sid 16)
Moules marinières – Med öl i maten (1/2014, sid 44)
Mulled Ale - ...och efteråt (4/2006, sid 11)
Mumma – Julpysseltips (4/2013, sid 24)
Musslor kokta i öl – Med öl i maten (1/2007, sid 18)
”Muss-Ö-soppa” à la Torstensson - Ölrecept (4/1998, sid 16)
Portermarinerade russin med mandelmassa, nötter och choklad (3-4/2004, sid 5)
Oppigårdsbrässerad fläsksida med potatispuré och kantareller/Hallonöl ”Peach Melba” och Sabayonne (gästkock Henrik Johansson) – Med öl i maten (3/2010, sid 31)
Pers fyrarättersmeny till nyårsafton: Tunnbröd med pepparrotsost och renstek/Räk- och musselsallad/Ragu på slätvarsfilé/Krisp och pepparkakor med ost och frukt – Med öl i maten (4/2010, sid 37)
Pers julskinka/Mammas julmumma/Röd julsnaps/Hannelis julbröd – Med öl i maten (4/2007, sid 38) + (4/2015, sid 34-35)
Porterbrässerade oxrullader – Malt & Mat (4/2016, sid 39)
Porterinlagd finskt rågbrödpanerad strömming – Malt & Mat (4/2016, sid 38)
Porterstek – Ölrecept (1/1999, sid 17)
Påskmarinerad ansjovis – Med öl i maten, (1/2013, sid 28)
Renskavsragu – Med öl i maten (1/2014, sid 44)
Råglimpor – Malt & Mat (4/2016, sid 38)
Stekt fiskfilé med korngrynsotto och grönsaker – Med öl i maten (3/2013, sid 36)
Stekt rödspättafilé med currypurjolök/Äppelkompott – Med öl i maten (3/2009, sid 29)
Strömming och ölbål – Med öl i maten (2/2009, sid 28)
Så här lagar du mat med öl! – Malt & Mat (1/2016, sid 36-37)
”Tjälkn-öl” av renstek – Öl-recept (2/1998, sid 14)
Tunn lökpaj – Ölrecept (2/1998, sid 14)
Ugnskokt gädda med ägg- och persiljesås/pepparrotssås – Med öl i maten (1/2011, sid 31)
Varm sallad – Malt & Mat (3/2016, sid 33)
Veteölsill – Med öl i maten (2/2013, sid 24)
Vetgirig rödtunga – Ölrecept (4/2000, sid 13)
Vit chokladmousse med blodgrapesås (1/2001, sid 19)
Vit entrecôte – Ölrecept (4/2000, sid 13)
Vitlöksmajonnäs – Ölrecept (3/1999, sid 19)
Zabaglione med Chimay- ...och efteråt – Med öl i maten (1/2007, sid 18)
Ädel ölsås – Ölrecept (3/1999, sid 19)
Älggryta med porter, katrinplommon och äpplen (3/2012, sid 28)
Älgpannbiffar med lök och svartölssky – Med öl i maten (1/2008, sid 32)
Ölbräserad rådjursstek/renstek – Ölrecept (4/1999, sid 21)
Ölmarinad – Ölrecept (2/1999, sid 19)
Öl- och brännvinsinbakad lax – Öl-recept (2/1998, sid 14)
Öl- och vinprovarbröd – Öl-recept (2/1998, sid 14)
Ölpannkakor med citroncrème fraiche och ölbalsamico – Med öl i maten (3/2013, sid 36)
Ölsupa – Ölrecept (2/1999, sid 19)