Uppgradering av Svenska Ölfrämjandets sajt

( )

Vi börjar nu närma oss en större uppgradering av vår sajt. Det kommer att ske under påskhelgen. I samband med detta kommer sajten inte att vara tillgänglig under den tid som uppgraderingen pågår (uppdaterat).

Den största skillnaden som ni som användare kommer att se är att den blir anpassad för olika sorter enheter, alltså vanliga datorer, olika sorters paddor och smartphones. Frånsett det bör det inte upplevas någon större skillnad.

Vi kommer även att gå över till den officiella svenska översättningen vilket gör att vissa begrepp kommer att byta namn. T.ex. byter "diskussionsgrupper" namn till "forum".

Slutligen upphör alla support av äldre webläsare men som sagt oven blir det mycket bättre stöd för moderna enheter. (Äldre webläsare är Internet Explorer 7 och i viss mån även Internet Explorer 8 och motsvarande generationer)

Gött!

Hoppas att du kommer ha kvar nåt motsvarande som det som finns högst på första sidan "På vår hemsida hittar du...." det gör det lättare om man hoppar in sällan Smile

Lycka till med uppgraderingen! :beer3:

/Sven

Hommer hemsidan att fungera i hop med min antika dator? Datorn är snart 8 år gammal. Operativsystemet är Windows XP Home samt webbläsare Internenet Explorer nr 8.

Tacksam för svar
Sven-David Svensson
Lund

Jag har ingen dator med IE8 så därför kan jag inte prova. Det bästa du kan göra är att själv prova och se hur det ser ut. Du kan få en "hemlig" länk att testa för att se om du behöver uppgradera.

Allmänt så är Internet Explorer 7 ingen officiell läsare längre med säkerhetssupport. En XP dator med rätt uppdateringar skall ha IE8, vilket du har Smile Google stöder inte IE7 längre och håller väl på att ge upp IE8 oxå vad jag vet... Och Microsoft håller väl på att ge upp (säkerhets-)supporten på XP och därmed IE8 vad jag förstått?

Men till din fråga. Jag tror inte att du kommer att få samma "upplevelse" Smile som de som har en nyare läsare får. Men det är nog inget du behöver fullt ut. Jag tror att det kommer bli långsammare om du inte stänger av vissa funktioner i din läsare som inte följer nyare standard. Men annars borde det fungera....

Mvh

/Thomas

--
Webmaster

Jg börja att inse att min nuvarande dator måste pensioneras snart. Många sidor som jag är ut på (band annat SMHI) har utvecklat nya funktioner på sin hemsida. Jag märker att min dator inte hänger med.
Hade planer på att komma till årsmötet u på lördag men inser attt tiden inte räcker till.

Hälsningar
Sven-David