Förändringar i Systembolages logistiksystem för lokalt producerade öl

För drygt ett år sedan så lansrade Sysembolaget sitt nya logistiksystem för lokalt producerad öl.
Det går att beställa dessa till valfri butik utan kostnad för kunden i hela landet. På grund av att några öl har sålt alldeles för bra så försvinner dessa öl ur logistiksystemet. Det är Brekeriets Saison samt Oceanbryggeriets India Pale Ale samt deras 12 Plato Lager. Detta är lite tråkigt, Samtliga öl tillhör mina favoriter som jag beställer ofta. De håller alltid hög kvalité. För mig är det obegripligt att ett öl från ett så litet bryggeri som Brekeriet kan sälja för mycket. Personligen så tycker jag att de inte skall finnas några begränsningar i logistiksystemet. De försvinner ur logistiksystemet den 31 Maj. Därefter så får man beställa dem kollivis.
Vad tycker ni Ölfrämjare om detta? Kommentera gärna
Det står mer på bloggen Humligheter.
http://www.humligheter.blogspot.se

Sven-David Svensson
Lund

Om dessa öl säljer så bra är naturligtvis enda rimliga alternativ till dagens möjlighet att beställa att de tas in i Systembolagets ordinarie sortiment.

Systembolaget framhåller ju hur viktig servicen är med hänsyn till bolagets monopolställning.

Det är inte bara dessa öl ovan som försvinner. Även t.ex. Anders dubbel-IPA från Eskilstuna lär försvinna. Så det är tydligen en storrensning på gång...

--
Thomas Nilsson

Även dessa öl försvinner ur logistiksystemet den 31.5

Ängö iKalmar: Alla Tiders Ängöl.
Helsingborgs Bryggeri: Helsingborgs Lager

Dessa öl tillhör mina favoriter. Tråkigt att de försvinner.Det är hög tid att Svenska Ölfrämjandets systembolagsgrupp uppvaktar dem. Det blir att beställa medan möjligheten finns. Efter som ölen håller hög kvalité kunde inte Systembolaget ha dessa öl i sitt ordinarie sortiment och ha dem på sina vinkällarbutiker? Då kan man beställa ölen styckevis därifrån.

Sven-David Svensson
Lund

Med lokala och småskaliga drycker menas drycker i Systembolagets beställningssortiment som finns på hyllan i någon butik och säljs i viss begränsad volym i ett begränsat antal butiker.

http://www.systembolaget.se/Tjanster/Lokaladrycker/

Jag hittar inget om kolli-krav eller något. Men det är väl extra kostnad i "lokala och småskaliga drycker är tillgängliga utan extra kostnad för kunder i hela landet" som spökar. Nej, enda slutsatsen jag drar är att Systembolaget diskriminerar små lokala producenter som nu kommer att förlora sin enda möjlighet att sälja flaskor till hugade ölvänner. Nu måste man igen köpa ett kolli och bidra till att folkonykterheten höjs...

--
Thomas Nilsson