Ölmässa på Slagthuset i Malmö

19-20 april så var det en Öl mässa på Slagthuset i Malmö. Det var en väldigt lyckad tilställning. Både bryggerier och importörer var representerade. Kul att gå runt och mingla med de olika utställarna. Några danska mikrobryggerier var repesenterade genom sina importörer..
Här följer ett litet axplok ver vad jag provade undet kvällen.

Kvällen började hos Malmö Brygghus där jag provade den nya Hamnästarens Pale Ale. Väldigt god samt lättdrucken utan att kännas blaskig. Hamnmästarens Pale Ale Kommer att serveras när deras Biergarten öppnar i böjan av maj.

Sedan blev det ett besök hos Lundabryggeriet. De hade med sig sin nya Tors Hammare som är en belgisk dubbel på cirka 8% Den var väldigt god och smakrik.

Därefter så blev det South Plains Brewery och smakade ders Russian Imerial Porter.Den håller hela 10,2% men smakar inte sprit. Väldigt komplex och god.

Dags fr ett besök hos någon importör.Det blev Sweden Berewery International. De importerar öl från Svaneke Bryghus. Detta bryggeri startade redan 2000. Bland annat så smakade jag Gammaldags Pilsner samt deras Porter. Väldigt trevlga öl. Svanekes öl kan man köpa kollivis genom systembolagets beställninssortiment

Elixir hade med sig öl från bland annat Amager Bryghus. Jag smakade deras Amager Fälled som är en välhumlad Pale Ale på 4.5% Väldigt läskande och god. Bryggeriets öl finns på vissa Systembolag i Malmö och kan bestallas styckevis i hela landet.

Helhetsintrycket av mässan var att den var väldigt lyckad. Hoppas den återkommer nästa år.
Lite mingelbilder finns på Gloria Brewclubs hemsida http://www.brewclub.se
Någon annan ölfrämjare som beskte mässan ? Kommentera gärna

Sven-David Svensson
Lund