HFCS, majssirap i öl ??????

( )

Hej ölälskare!
Visst öl är underbart!
Undrar i vilken utsträckning ölindustrin använder
HFCS, majssirap som sötningsmedel.
Billigare än socker pga sötmaeffekt ca 100 gr större.
Det trista med majssirap är att sirapen slår ut mättnadssignalen, leptinhormonet.
Kanske inte världens väsentligaste fråga gällande öl men HFCS finns ilagt i mycket mat
ex vis Thaisås, bröd, yoghert osv

Nu har jag som du förstår snöat in på HFCS.
Så frågan till detta eminenta forum är om det är HFCS i öl??
Eller bara vanligt, raffinerat socker?

High fructose corn syrup borde vara en alldeles utmärkt ingrediens i öl. Likaså raffinerat socker, även om jästen hellre käkar fruktos än sackaros. Oavsett om du tillsätter fruktos, sackaros eller maltos så kommer ju jästen att omvandla den till alkohol. Även om det finns restsötma i ölen så är det inte så sannolikt att den kommer från fruktos utan från mer komplexa sockerarter som inte jästen tuggar i sig lika lätt.