Stoneprovning på Glorias

Så var det dags för årets första ölprovning på Glorias. Denna kylslagna eftermiddag så hade ett 50-tal ölnissar mött upp. Denna gång så var det öl från Stone Brewery som provades. Bryggeriet ligger i Escondido i södra Californien. Tyvärr så finns inte ölen i Sysembolagets ordinarie sortiment men de brukar dyka upp i Systembolagets månadslanseringar.

Som vanligt så var det Lasse och Johan som ledde provningen. Först ut var Levitation Ale. Denna äl var provningens alkoholsvagaste öl på 4,4%. Trots den låga alkoholhalten så var den ovanligt smakrik. Väldigt lättdruken men ändå inte blaskig. Härlig och fin och fruktig efterbeska.
Ett öl som det går att dricka mycket av.

Min andra favorit var Oaked Arrogant Bastard Ale.(7,2%) Som namnet antyder så var denna öl lagad på ekfat. Liten i doften men stor i smaken. Karaktär av ek och vanilj går igen i smaken. Den är medefyllig med fin efterbeska. En köttgryta sitter fint till.

Min absoluta favorit blev Imperial Russian Stout. (10,5%) Rund behaglig doft samt extremt fyllig kropp. Stor smak av kaffe och choklad. Fin melerad efterbeska. Denna öl skall drickas för sig själv efter en god middag. Dricks ur små glas tillsammans med en bit choklad. Högsta betyg till denna öl.

Sammanfattningsvis kan man säga att samtliga öl som provades var väldigt goda. De får högsta betyg. En av de bästa provningarna son jag har varit med på. Bilder och samtliga öl finns på Brewclubens hemsida.

Efter provningen serverades en mycket god Chili Con Carne med ris och nacohos. Till den dracks det Staropramen.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad provning.

Sven-David Svensson
Lund

Länkar:
http://www.brewclub.se
Bryggeriet: http://www.stonebrew.com
Svensk imoportör Great Brands http://greatbrands.se/home/