Sommaröls och Ciderprovning på Glorias

Så var det dags ör vårens sista provning med Glorias Brewclub. Vid detta tillfälle så var det en kombinerad öl och ciderprovning. Denna soliga lördagsaseftermiddag så var provningen förlagd till Glorias underbara biergarten. Drygt 30 stycken öl och cidertörstiga hade mött upp. Som vanligt så leddes provningen av Lasse och Johan.

Sammanlagt så var det fyra cider samt fyra öl som provades. Först ut var cidern. Den första cidern som provades var Cidre de Nprmandie Brut. Den hade en frisk och stor doft och smak av äpple. Denna cider blev min favorit. Denna cider passar till en pasta och kycklingsallad.

Den andra cidern som jag gillade var Westons Premium Cider. Denna cider var betydligt stramare samt mer återhållsam i doft och smak. Lättare fiskrätter samt skaldjur passar bra till denna cider.

Av de öl som provades så blev Sleepy Bulldog Summer Pale Ale min personliga favorit. Stor doft och smak av amerikansk humle. Rejäl kropp samt fin efterbeska. En grillad fläskkarré passar fint till.

Den andra ölfavoriten blev Früh Kölsch. Den har en frisk lätt humledoft samt en torr och diskret maltsmak samt snäll efterbeska. En lättare fiskrätt samt skaldjur sitter bra till. Den kan med fördel njutas för sig själv på balkongen en ljummen sommarkväll.

Efter provningen serverades det en pasta och kycklingsallad som var mycket god. Till denna sallad drack jag Cidre de Normandie samt Sleepy Bulldog. Båda passar lika bra till maten.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad provning. Bilder samt samtliga öl och cider som provades finns på Glorias Brewclubs hemsida
http://www.brewclub.se

Ha en skön ölsommar
Sven-David Svensson
Lund