Eskilstuna Ölkultur på besök i Lund

Lördagen den 20.9 gästades Brewclub i Lund av Artu Ukura från Eskilstuna Ölkultur. Han höll en provning samt berättade om bryggeriet samt deras öl. Sammanlagt sex öl provades. Här är några av mina favoriter.

Först ut var Solt Lager. Det är en guldgul medelfyllig med torr maltsmak med en lätt honungston i bakgrunden. En öl som passar till lite av varje.

Därefter Eskilstuna Pale Ale. Den har en mörk gul härlig färg. Fyllig med frisk fruktig smak. En fiskrätt passar bra till denna öl.

Den femte ölen som provades var Eskilstuna Mörk Lager. Kopparfärgad samt fyllig. Karamell i doft och smak En lätt rostad ton i bakgrunden.
Det är en klassisk Weinerlager som skulle kunna fungera som en Oktoberöl. Skinka samt lite olika korvar passar fint till.

Den sista ölen var Eskilstuna Dubbelbock. En klassisk stilren bocköl av bästa slag. Torr, samt toner av mörk choklad i doft och smak. Denna öl passar bäst att dricka efter maten.

Efter provningen serverades det en välsmakande Jambalaya. Till den drack jag Solt Lager samt Mörk Lager. Ingen av ölen passade speciellt bra till maten. Den ljusa lagern slogs helt ihjäl av en smakrika jambalayan. Den mörka lagern passade bättre.

Ett stort tack till Artu Ukura samt Lasse och Johan som hade ordnat denna trevliga provning.

Läs mer om Eskilstuna Ölkultur här:
http://www.eskilstunaolkultur.se
Samtliga öl samt bilder finns på Brewclubs hemsida. Fotograf är Ia Hedberg
http://www.brewclub.se

Sven-David Svensson
Lund