Winterwarmer provning i Lund

Så var det åter dags för årets sista ölprovning med Brewclub.På Luciadagen så hade ett drygt 50 tal öltörstiga ölnissar slutit upp. Denna gången så var det Winter warmers som provades. Det är en lite mustigare alkoholstarkare och smakrikare öl som oftast kan vara svår att kombinera med mat. Som vanligt så leddes provningen av Lasse och Johan.

Först ut var S:t Eriks Wintersession IPA en relativt alkoholsvag IPA
med stor humledoft samt en karamellmaltig smak. En skinksmörgås passar bra till.

Nästa öl var Fuller´s Old Winter Ale. Stor rund doft med maltig smak. Denna ale passar fint till en köttgryta men den kan också drickas för sig själv.

Sleepy Bulldog Winter Ale från Hansabryggeriet i Visby var också bra. Den har en stor humle doft med en rejäl maltkropp. En värmande efterbeska följer efter i smaken. Denna öl kan drickas för sig själv samt till julmat.

Kvällens höjdaröl blev Sigtuna Midvinterblot. En kolsvart IPA med liten rund doft stor komplex maltig smak med lite rökta toner i bakgrunden.
Denna öl passar inte till mat utan skall drickas för sig själv när man känner sig lite frusen. En solklar femma till denna öl.

Efter provningen serverades det Skånsk Kalops. Som vanligt så var den väldigt god. Till denna dracks det Samuel Adams Winter Lager. Den satt klockrent till maten.

Ett stort Tack till Lasse och Johan för en lyckad provning.

Samtliga öl och bilder finns på Brewclubs hemsida.
http://www.brewclub.se

Sven-David Svensson
Lund