Amerikansk ölprovning

Så var det dags för höstens första ölprovning med Brewclub. Drygt 50 stycken glada ölnissar hade dykt upp för att prova amerikansk öl. Samtliga öl kom från importfirman Great Brands. Som vanligt var det Lasse och Johan som ledde provningen.

Först ut var Polestar Pilsner från bryggeriet Left Hand. Det är en ljus lager med liten diskret humleton ned torr maltsmak. En enkel sill smörgås passar bra till.

India Pale Ale från Avery bryggeri var en trevlig bekantskap. Stor härlig humledoft rejäl kropp gör att detta öl passar bra till grillade rätter.

Ett annat trevligt öl var Shake Chocolate en Porter från bryggeriet Boulder Beer. En stor härlig doft av mjölkchoklad som kommer igen i smaken. Det smakade flytande choklad eftersom det är tillsatt extra choklad i brygden. Ett lite smått vulgärt öl. Vaniljglass passar bra till denna öl.

Provningens höjdaröl blev utan tvekan Uncle Jacobs Stout från Avery Bryggeri. Stor rund doft av kaffe och choklad som kommer igen i den extremt stora kroppen. Detta var provningens alkoholstarkaste öl på 16,9 volymprocent. Denna Stout skall drickas i små mängder tillsammans med en kopp kaffe.

Efter provningen serverades det grillade fläskkotletter med potatissallad.
med sallad och bröd. Till den dracks det Staropramen.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en trevlig provning samt till Josef för den goda maten.

Provningsprotokollet finns av fotograferat i bildgalleriet från provningen.
http://galleri.brewclub.se/#!album-66
De öl som provades kom direkt från importören Great Brands.
http://greatbrands.se/home/

Vid tangentbordet
Sven-David Svensson
Lund.