Skotsk Ölprovning

I samband när vi firade SÖ 30 år samt Brewclub 20 år hölls det en skotsk ölprovning. Sex udda skotska öl provades Det gemensamma med dem är att de innehåller lite andra ingredienser som man normalt inte förknippar med öl.

Först ut var Williams Brothers Ginger. Den innehåller rostad ingefära pressad citron och rörsocker. Liten neutral doft. Smaken domineras helt av den rostade ingefäran samt citronen. Dessutom minimal efterbeska. Detta öl skall drickas för sig själv rejält kyld som en drink. Det här ölet var ingen höjdare.

Nästa öl var Williams Brothers Kelpie bryggd på rostad malt choklad malt och sjögräs. Det speciella med denna öl var att den saknade humle. Ölet kännetecknas av en stor rund chokladdoft. Den har en stor rejäl maltkropp med smak av choklad och kaffe. Lite vaniljglass passar bra till. Detta öl var bra.

Min absoluta favorit blev William Brothers Fraoch 22 bryggd på korn ljung och pors. Det speciella med denna öl är att den är lagrad på ex-sherry fat från Auchentoshan. Det har en stor rund härlig doft. Stor tung maltkropp med smak av kola och karamell. Detta öl skall drickas tillsammans med en kopp kaffe.

Efter provningen serverades det Chili Con Carne. Till den dracks det mer Jubileumsöl.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad jubileumsfest.

Övriga öl som var med på provningen:
William Brothers Fraoch.
Traquair Horse Ale
Traquair Jacobite Ale.

Ingen av de provade ölen finns på Systembolagets hyllor utan ingår i importfirman Brills restaurangsortiment.
http://www.brill.se

Bilder från jubileet och provningen finns här:
http://galleri.brewclub.se/#!album-69