Belgienresa

Vi är tre personer som ska åka till Belgien i slutet av mars. Väl där ska vi besöka lite bryggerier och dricka öl såklart. Om det är någon som vet var man kan bo billigt (max 20 euro per dygn). Det behöver alltså inte vara fint, huvudsaken är att det är billigt, har tak och väggar. Sen undrar jag om någon har lite tips på bryggerier att besöka. Jag har tänkt mig vansteenberge, Dolle brouwers, Westvleteren, Cantillon, 3fonteinen. Alla tips mottages tacksamt.

Som sagt var, läs Good Beer Guide Belgium. Glöm att besöka något trappistbryggeri, det brukar vara hopplöst. Beträffande Cantillon, se min artikel i senaste Maltesen.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

In De Zwaan fanns det för åtminstone tio år sedan en krog som hette i Zellik, en förstad till Bryssel i Pajottenland. Produkter från Girardin (traditionell lambikbryggare). Om det finns kvar är det en riktig pärla med atmosfär från en annan tid.

Kända sortiments- eller atmosfärspubar som Brugs Beertje i Brygge, Kulminator i Antwerpen samt De Ultieme Hallucinatie och Mort Subite i Bryssel har ni säkert redan koll på.

/ Janko

Janko