Mera Närke i Göteborg

Vår man på språng, Jonas A, har sprunget på Närke och det sätter ju sina märke...

PÅ Haket: internationAle, en för mig ny bekantskap(fantastisk arom, guldöl som vanligt), dessutom en ny Huvill - 8.5%, lite starkare än förra (7.8%), så nu kan man ha en unik Huvilljämförelse där om man vill, för det finns några flaskor kvar av den gamla Huvillen också. Även Närke vintermörker och Örebro Bitter har de in på flaska.

På Bishop V Hamn har inte kollat än vilka öl de fått.

På Rover har de igår satt på Örebro Bitter, Närke mörker (alltså inte vintermörker) och en alldeles gåshudsframkallande öl för oss historieintresserade, nämligen Julita S11, samtliga på fat. Det som får en att krypa av välbehag och respekt är jobbet bakom genbanksinsamlandet på Julita. Nu har hjältarna på Närke varit i kontakt med Julita och lyckats köpa(?) in gammal överlevd humle från stock nummer 11 på Julita med ursprungshumle från Vike på Gotland - alltså svensk humle. Historiens vingslag går igen. Och humlen och ölet då? Jodå, visst känner man att det är ett Närkeöl och även att det är ett mer "torrt" aromsnålare humle än Närkes vanliga fylliga öl.Skynda er, de har bara ett fat av detta öl som kom på igår.

Plain Kitchen har också fått in produkter från Närke på fat.

Slutligen vill jag tipsa om nya trevliga britter på Delirium Café. I lördags provade jag en väldigt trevlig sak med årtalsnamn - men det var så sent på kvällen att namnet försvann i dimman......

Brittportern Jonas talar om är Eastwood & Sanders 1872 Porter från West Yorkshire. En jättefin porter som jag tycker drar åt Limfjordshållet. 1872 syftar till året då originalreceptet blev till.

Vi får heller inte glömma att Andechsprodukter finns på fat hos Delirium sedan ett par veckor - veteölet, dubbelbocken, hell-en mm.

Det är kul i Gbg!

Vi kommer och besöker göteborg i påsk och då är vi mycket tacksamma för detta inlägg. Vi får hoppas vi hinner med allt testande

Hup Holland