Kloster på Man in the Moon

Kunde inte hålla mig ifrån Sverigeyran på Man in the Moon i Stockholm när jag ändå hade lämnat Södermalm på förmiddagen.
Kloster 1999 hälldes mycket snyggt och försiktigt upp i en belgisk kupa, och de sista centilitrarna i ett whiskyprovarglas. Nu var det ingen jästfällning, men jag blev imponerad av hanteringen mitt i lunchrusningen. 85 kr kostade flaskan, inget opris tycker jag. Men så noterade jag "bäst före": OKT 1999. Ingen problem med hållbarheten för en öl på 7%, men då undrar jag om det verkligen kan vara bryggt 1999 - skulle Slottskällan vara så försiktiga att de sätter bf till samma år på ett sådant öl? Jag ringde Uppsala och frågade; man trodde nog att det kunde vara bryggt 1998. Nån här som vet? Äldre än 98 lär det ju inte vara, för då fanns inte bryggeriet.
Smaken då? Jotack, den dricker jag gärna igen.
//Gunnar H

Gunnar:

Jag drack den också på Man in the moon, och fick väldigt fin service och bakgrundsinformation. Jag funderade inte mycket runt datumets exakthet, doftupplevelsen var nästan mer värd än smakupplevelsen. Jag uppmanar alla som inte druckit La trappe quadrupel att prova den där också, lakritskäcktoner.. väldigt god!

//Anders