BERNARD

Nu har vi i Norrköping äntligen fått något som inte så många har nöjet att få i strupen. Nämligen av oss som haver tjeckisk törst klassat som nr två efter Breznak. Nämligen Bernard på pump. I glada vänner lag tömdes fyra fat av denna vara under tjeckiska dagar på restaurang mitropa i staden. Huva Va Gott!

:beer3:

Amstel

Bernard är ett av mina favoritöl. När den fanns i Systembolagets odinarie sortiment köpte jag den ofta. Nu är den sedan länge borta ur
deras sortiment. Finns den i beställningssrtimentet? Svara,om någon vet.

Sven-David Svensson
Lund

Jag minns att Bernard var väldigt vanlig i Stockholm runt 200-2001, man kunde få sig en Pint på allehanda ställen, såväl på Akkurat som på veganrestaurangen Chutney på Katarina Bangata.
Är den lika vanlig idag i Stockholm? I Götet finns den inte, även om den serverades från fat på Rover för några år sedan.
Somliga säger att Bernard tappat karaktär sedan Moortgat tog över.
Enligt bolagets hemsida finns den för beställning om 20 st.
/Rick

Vi testade lite mer i helgen och kan säga att smaken är helt perfekt. Vår tjeckiske värd tycker inte man har tappat i smak, fast den var nog bättre förr. Men det brukar ju allt vara när man tänker tillbaka på var och när man intog dryckerna.
:beer2:

Hup Holland

Hela Systembolagets sortiment inklusive beställningssortimentet finns på http://www.systembolaget.se . Finns den inte där så går den att privatimportera om den har svensk importör.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Ja, den finns på beställningssortiment. Jag och några kompisar delade på en låda av den mörka Bernard i april. Personalen på systembolaget i Liljeholmen menade först att den inte längre gick att beställa men vi stod på oss och till slut hittade dom rätt i sin dator. Minimum var en låda á 20 st flaskor.

/Mattias Engström, Sthlm