Sällskapet Malte

Ölresa med Sällskapet Malte: Charlis Brygghus 14/4

( )

Tid: Lördagen den 14:e april, kl. 11:00
Plats: Upphämtning med buss från Gustav Adolfs Torg (utanför Bishop’s Arms) i Malmö och Clemenstorget (nära Centralstation) i Lund.

De senaste åren har där börjat dyka upp ett antal skånska mikrobryggerier i Skåne, så nu tyckte vi att det var dags att Sällskapet Malte besökte ett av dem. Årets ölresa går därför till Charlis Brygghus strax utanför Kristianstad.

Vi börjar med ett besök på Systembolaget i Kristianstad, där de som är intresserade har möjlighet att handla Charlis öl. Efter det åker vi ut och besöker bryggeriet där vi får en rundtur med bryggaren Kasper Schönhult. Kasper följer sen med oss till den lokala bykrogen där han håller ölprovning för oss med sin öl. Där kommer också att finnas möjlighet att äta där för de som är intresserade. När vi är klara där kör bussen in till Kristianstad där vi besöker ett par lokala krogar. Framåt 20-tiden går sen bussen tillbaks till Malmö.

Ölprovning med Sällskapet Malte: Barley Wine 16/3

( )

Tid: Fredagen den 16e mars, kl. 18.30
Plats: Limhamns Folkets Hus, Linnégatan 61, A-salen på våning 1

Nu är det dags för Malte att prova vin. Det är dock inte vilket vin som helst, utan barley wine. Det är en ursprungligen engelsk öltyp, för ett kraftig öl som har en alkoholstyrka som närmar sig vinets. På denna provning kommer vi att prova både mer traditionella varianter och moderna tolkningar. Vi kan bland annat utlova ett i alla bemärkelser extremt öl.

Provningsledare denna gång är Gunnar Erlandsson.

Prenumerera på RSS - Sällskapet Malte