Ytterligare ett julölstest

Senaste Resumé har också ett julölstest. Det finns tyvärr inte på nätet. Vinnare där var Carnegie Porter före Young's Winter Warmer, Jämtlands julöl och God Jul (Nögne Ö). Sämst betyg fick Mysingen Midvinterbrygd och Nisse.
Lars Bergvall

Kommentarer

Carnegie Porter håller alltid god klass. Själva så har vi några tidigare årgångar i källaren och då blir det ännu läckrare för gommen!

Amstel

:beer4:

Hup Holland

Roligt att någon annan än jag tycker om God Jul (Nögne Ö). Också att det är fler som inte är så förtjusta i Nynäshamn
Mats Gunnarsson

Ja, God Jul var väldigt gott. Mysingen har haft bättre årgångar än årets...

Hur kan man inte vara förtjust i vår vackra stad? Då har ni då rakt inte sett alla vackra cisterner på raffinaderiet! För det var väl inte bryggeriet du menade... Skämt åsido så vill jag berätta lite om den barske ölfrämjaren från skåne som ringde mig häromveckan och sade: "Om ni plockar bort dom där kryddorna så blir nog Mysingen drickbar"... När jag kontrade med att då kanske det inte längre är en kryddad ale ledde han in samtalet på systembolaget istället... Det här med kryddor i ölen verkar lite känsligt då någon tidning skrivit att vi har tillsatser i ölet i form av kryddor...

Jag tycker det är kul att någon vågar krydda sin öl även i Sverige. Men jag väntar fortfarande på att något bryggeri i Sverige vågar göra ett riktigt påsköl med anis och andra kryddor. Svenska påsköl har varit riktigt tråkiga de sista åren.
Skåningen som klagade på kryddorna i årets mysingen borde ha provat den handpumpade varianten på Akkurat i förra veckan. Den var lite mildare i kryddigheten men mycket smakrik och trevlig! Gillar han inte kryddad ale så kan han väl dricka annan julöl!

Intressant att Carnegie Porter fick vara med i deras JulÖlsproving. Ska man ta med alla porter också som julöl så blir det en himla massa öl! :beer2:

Instämmer. Varför är Young's Double Chocolate Stout med? Dricker man den till sillen? Någon avgränsning måste man väl ha.
Jag tar med Resumé i morgon.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm