Helsinge Pilsener ned 16 %

Helsinge Pilsener presenteras som en nyhet i september, men fortfarande officiellt i X län och helt kolli. Priset går upp från 19,30 till 27,70 per flaska. Kollistorleken ändras från 15 till 12.
Anledningen till den stora prishöjningen är, enligt bryggaren Peter Orest, att den nu tappas på bygelflaska. Alltså ingen pant längre.
Vad tycker vi om detta? Vill vi betala 9 kr extra för samma öl för att få nöjet att se det i bygelflaska? Själv är jag tveksam.
Gunnar H

Hej Gunnar H
Jag tycker det är vansinne att betala extra för en specialflaska. Det är trams att gjöra en redan dyr produkt ändå dyrarare än den nu är.

Sven-David

Intressant inlägg Sven-David, du tycker alltså 19,30 redan var dyrt för 0,5 liter Helsinge Pilsner? Jag tycker att du och andra skulle titta på våra grannländer och GB där priserna för hantverksbryggda öl ligger rejält över priserna i Sverige...

Jag tycker inte att det är några problem med att betala lite extra för ett bra hantverks producerat öl. Men som i det här fallet där produkten blir dyrare för att det är en annan flaska känns det hela lite dumt. 20 eller 30 spänn för ett hantverksöl är inte dyrt så länge det är ölet jag betalar för och inte flaskan.

Jag instämmer helt med Chrille_m (ovanstående inlägg)
Det är just detta som jag har avsett med mina tidigare inlägg.
En engångs flaska borde inte kosta mer än 2-3 kr/st.
Morgan, vad kostar Dina flaskor?

Sven-David
Lund

har de kanske problem att få tag i glas?
Det kan vara ett rent h...te ibland.

Morgan

förresten
kan inte låta bli att kommentera prisfrågan..
Jag tycker inte priset är avskräckande då det rör sig om en hantverksprodukt...
Morgan

Hej

Jag är villig att betala bra för en kvalitetsöl,men ine 9 kronor för en flaska som jag inte får någon pant på.
Morgan, hur mycket kostar Dina flaskor i inköp?
Sven-David

19.30 för en kvalitets öl är inte för dyrt. Både Slottskällarns och Jämtlands öl ligger runt 20 kronor. De flesta av deras öl tappas desasutom på returglas.Dessa bryggerier är så pass "stora" så de har råd att investera i en diskanläggning.
Sven-David

om jag någonsin kommer på bolaget hamnar nog mina öl i Nynäs prisklass.
När jag var på Jämtlands förra året hade de ingen disk utan köpte nya.
Jag använde returglas förut men fick lägga ner det pga av strul med leveranser från PLM, vi mikrobryggare är helt enkelt för små för dom så jag är mest glad att vi har funnit en leverantör som förstår våra bekymmer!
En diskanläggning är inte helt lätt att få ekonomi på: någon som sköter den, lokalhyra, inköp, drift, lager för smutsiga glas etc etc..
Kunde vara kul om någon annan mikrobryggare fick tid att delge lite om hur det är att vara mikrobryggare

20 lappen för mikroöl tycker jag är lite för billigt, om man räknar baklänges och drar av moms, alkoskatt ,pålägg från bolaget driften i bryggeriet osv och räkna på kanske 200 000 flaskor som ska betala två löner så blir det inte så mycket över..om något..
Morgan

Tipsa gärna om var du finner dessa diskanläggningar som ryms i nämda bryggeriers budgetar och fastigheter...

Sidor