Mikrobryggerier: Etableringsfaktorer vid nystart

Undergraduate thesis C-level 10 p. (Business Administration) by Johansson, Hanna-Mari and Johnsson, Jessica

http://www.diva-portal.org/kau/abstract.xsql?dbid=1216

(Rapporten innehåller överstrukna avsnitt, det är som det skall vara)

Jag känner till den versionen.

När man skriver en uppsats vill man ha med all information för att uppsatsen skall bli intressant. Ofta har man fått tillgång till information som ur en kommersiell synvinkel är känslig. Å andra sidan vill man kunna publicera rapporten för att visa att man är kunnig inom ett visst område. I detta fall har man uppenbarligen fått information från en person som inte vill var med offentligt av olika anledningar.

Man har först av misstag publicerat den kompletta rapoorten och sedan fått ett påpekande av de inblandade att man inte vill vara med. Man har då strukit i rapporten och publicerat den på nytt. Tyvärr har Google redan hunnit söka igenom den och lägga till den i sin cache.

Troligen har vi gjort skribenterna en björntjänst genom att publicera en version som de inte ens visste om att den fanns. I sämsta fall har länken dragit liv i en diskussion som de inblandade trodde var löst.

Det är en av nackdelarna med Google... Allt indexeras blixtsnabbt. Det är dessutom ganska svårt att få något bortplockat från deras cache.

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Hursomhelst en oerhört intressant och välskriven rapport. Punkt 6.7 känns ytterst relevant ur ölfrämjarperspektiv.

/Mattias

Google-cache eller inte, de har ju i sin okunskap inte avlägsnat informationen ur den reviderade versionen utan bara ändrat färgen på berörda stycken till svart. PDF:en är inte kopieringsskyddad, så det är bara att markera de överstrukna styckena, kopiera och klistra in i ett annat dokument så framgår alla överstrykningar i klartext.

Författarna kanske kan sin företagsekonomi, men några datorproffs är de inte.

Så nog checkade aldrig jag.

Samma sak inträffade för övrigt i USA på hög nivå för ett tag sedan. Då handlade det om Word. Ett Word-dokument publicerades med de senaste ändringarna undertryckta (ej bortplockade). De som fick dokumentet kunde alltså läsa vilka ändringar man gjort under framtagningen. Vilket kanske inte var vad man tänkt sig... Det lär, enligt rykten, vara därför visning av ändringar numera är på per default i Word...

Så det kan gå!

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Jo, det var väl någon affär i Formel 1-sammanhang som läckte på det sättet.

Som sagt så följer inte överstrykningen med när man kopierar texten, och det är väl så att google-cachen inte heller hanterar dessa överstrykningar.

Well, well, jag hoppas få smaka ölen från ********* Bryggeri i framtiden.

Precis, nya bryggerier och deras öl är alltid intressant!

Så fort det kommer något "officiellt" så kan jag lova att informationen om ********** dyker upp på dessa sidor!

Hur som helst så är det en intressant rapport, vilket bl.a. "Farsta" konstaterat ovan. Att vara mikrobryggare är inte lätt.

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Tråkigt bara att flertalet småbryggerier verkar ha svårt att få ekonomin att gå runt. Speciellt Nils Oscars verkar ju "cykla i uppförsbacke", om man får tro rapporten. Jag tror att jag ska stödköpa några India Ale imorgon.

Efter att ha funderat en stund så har du helt rätt jophan!!!

Googles pdf2html tar inte hänsyn till "bilder". Utan plockar texten rätt upp och ner. Den som "censurerat" dokumentet har använt någon funktion i Word (enligt document properties) för att styka över texten. Så måste det ha gått till!

(Skall testa det när jag kommer hem)

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson