Dugges öl på Systemet

Brill & Co tar hand om all försäljning av Dugges ale och porter. Ölen kan nu också "privatimporteras" från Systembolaget (med Brill som leverantör).
Just nu finns Gustafs Finger, Bältesspännaren och Kals Stout på 0,5 liters flaskor.
/Mikael Dugge Engström

Trevligt. Då blir det till att sambeställa lite framöver. Smile

Har ni planer på att leverera någon variant av Idjit!?
Isåfall när?

½ Idjit! kommer på flaska under våren & Idjit! till hösten -08.
/Mikael

Jag kan bara säga härligt!
Kan du slänga ut en blänkare när det blir dags?

Såg det här på Dugges hemsida:

Göteborgssviten i beställningssortimentet!

Den 1 april finns Avenyn Ale, Johannas Bästa, Gustafs Finger, Poseidon Porter, Bältesspännaren och Kals Stout i Systembolagets beställningssortiment.

Verkar inte som om det kommer att krävas privatimport längre, men att de skippar kollikrav också kanske är för mycket att önska.

En mixlåda låter som en toppenide´! Då blir det definitivt affär för min del med.

Vore verkligen rock'n'roll så man kan testa hela sortimentet utan att behöva köpa ett helt kolli av varje. Fast med tanke på
andra leverantörers ovilja att göra det så kanske det är att hoppas på för mycket.

Det handlar inte om ovilja utan om logistik och mantimmar... Säljer du på bolaget så lägger du oftast upp ett externt lager hos din distributör och bara ett lager till betyder mantimmar och kostnader. Om du sedan skall börja packa olika ölsorter i mixlådor så tar det oxå självklart tid. Sedan uppkommer, med all säkerhet, situationen att dom hela lådorna med en sort tar slut medan mixlådan finns kvar. Sedan så släpper du en säsongsöl och då vill självklart dina supporters att även den skall finnas i mixlådan och då kanske du skapar en sådan med då står de återstående kartongerna av den gamla mixen kvar på det externa lagret. Varianterna av strul och extrakostnader är oändliga... Jag lovar att det intehandlar om ovilja!!!

MEN om det kan fungera i USA så borde det kunna fungera här också. Det bör dock inte handla om säsongsöl utan om standardöl. Kanske fyra flaskor av tre olika sorter = 12 flaskor som ett kolli. Och jag är säker på att man behöver tänka in detta innan man drar igång. Annars ökar strulet direkt. Och själv är jag beredd att betala lite mera för flaskorna då än om man måste köpa dom 24 st i stöten. Hur mycket vet jag inte, men lite extra kan jag tänka mig.

/Uffe

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se

Sidor