Nyckelbryggerier

I länklistan över bryggerier såg jag en länk till Nyckelbryggerier i Luleå. Detta bryggeri verkar vara nystartat. En gåmg i tiden låg här ett bryggeri under namnet
Nyckelbryggeriet. Deras största varumärke hette Key beer. Detta bryggeri ingick i Till koncernen. I början av 90-talet köptes Till upp av dåvarande Falcon som sedemera lade ner bryggeriet. Någon som vet mer om detta bryggeri?

Sven-David Lund

Bryggeriet finns inte mer. Hade tillfälle att smaka den enda brygd som gjordes. Det var ca 5 år sedan, uppe i Luleå.
Har för mig att den som startade bryggeriet hör till samma familj som en gång ägde Luleå Bryggeri AB, sedemera Nyckelbryggerier.
Är uppfödd ca 500 m från Luleå Bryggeri AB. Tyckte då att det luktade hemskt när man bryggde!! Numera har man mognat och tycker att det luktar himmelskt Lol
Christer
www.irishpub.se

Christer

Jag var i Luleå förra sommaren och drack en öl från nämnda bryggeri till maten en lunch. På baksidan av flaskan fanns ett telefonnummer så jag ringde det för att kanske få komma på besök. Tyvärr så visade det sig att ölen inte bryggs på bryggeriet i Luleå. En av delägarna är dock från samma familj som en gång startade bryggeriet, så vi kanske kan hoppas att det börjar bryggas igen i Luleå en dag. Tillsvidare kan man njuta av de snygga gamla svartvita bilderna på hemsidan. Jag skulle ge en del av min högerhand för en av de gamla bryggarbilarna.

www.stromsholmsbrygghus.se

Det är svårt att få information om de bryggerier som vi ofta diskuterar här på sidorna men som vi inte har kontakt med typ Millingstorp m.fl. Hemsidorna avslöjar oftast inte hur det ligger till.

Vad det gäller Nyckelbryggerier har jag fått informationen att de får sitt öl licensbryggt någonstans men jag har inte fått det bekräftat. Är det någon som vet exakt hur det ligger till vore det kul att få mer information!

--
Webmaster

Jag har smakat Piteå Lager 3,5 i somras. Om jag inte missminner mig är det Krönleins som brygger den. Den är i vart fall inte vär någon längre omväg.

Intressant att namnet finns kvar. Det nya "fysiska" bryggeriet som låg på Bergnäset, ca 5 km från det ursprungliga lades dock ner efter att endst en provbrygd nått allmänheten. Gissar att bryggeriet/läskfabriken ligger i Gällivare. F.d Gällivare Bryggeri, också nedlagt, är numera en anläggning för mineralvatten om jag inte missminner mig. Det är den enda anläggning som mig veterligt finns i Norrbotten.

Christer

Hej, roligt att se att det finns de som kommer ihåg det gamla Nyckelbryggerier. Företaget finns kvar och drivs i ny anda men med samma rötter som tidigare. Gå gärna in på www.nyckelbryggerier.se så ser ni lite av de sortiment som produceras. Men kan avslöja att snart kommer fler öl sorter att finnas i butiker samt inom en snar framtid även på Systembolaget. Själv så arbetar jag som Grafisk Formgivare och gör samtliga etiketter till företaget. Hoppas ni snart får tillfälle att smaka av samtliga öl.

Kul att det händer saker hos er! Alltid lika intressant när det dyker upp nya bryggerier / öl.

Fortfarande är dock frågan om ni brygger lokalt eller om ni brygger någon annanstans? Skulle vara intressant att få reda på det så att jag kan placera er på rätt ställe i listan över bryggerier!

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

År 2000 så bryggdes ölet på Bergnäset men efter vissa svårigheter så stängdes portarna igen för ett tag. Nu i mindre regi så fortsätter Nyckelbryggerier att producera öl, läsk och vatten. Var det nu bryggs idag kan jag personligen inte berätta pga jag inte har befogenheterna att uttala mig om detta. Då måste ni ta kontakt direkt med de ansvariga på Nyckelbryggerier. Jag är ledsen. Jag arbetar som Grafisk Formgivare och gör deras etiketter samt reklammaterial, det är allt tyvärr. Men jag svarar självklart på frågor rörande andra funderingar.

Aha,

då förstår jag. Tack för infon så länge. Det kommer säkert fler frågor till dig när vi kan börja prova era produkter! Smile

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Sidor