Öl i Wien

Åker till Wien på fredag och jag söker någon bra butik där jag kan köpa österrikisk (?) öl. Kan någon hjälpa mig med detta? Tacksam för alla förslag.

Bretterbude på Ottakringer strasse 23B (centralt) har ca tusen öl från hela världens mikrobryggerier, bland annat från Three Floyds, Alesmith, Southampton, Russian River, Struise/Mikkeller och de mest intressanta från övriga Europa. Här kan du också köpa Dugges senaste Monsterbrygder - High5, Batch 100 och Never Mind The Bollox.
Det är en importör belägen i Berlin som är mellanhand för en Wholesaledealer i New York som slutit ett avtal med drygt 20 mikrobryggerier under våren, allt för att samspela kring distribution. Minns inte webadressen nu men...återkommer.

Förresten, på de flesta bryggeripubar kan du köpa med dig deras brygder på flaska. Det finns en 10-15 st i Wien.

Lite info om besöket i Wien - i synnerhet till Rickgordon. (Tack ändå för informationen.) Tyvärr hade Bretterbude på Ottakringaer strasse 23 B slagit igen sina portar. Enligt den info jag lyckades få fram så skedde stängningen för ett par år sedan. Tyvärr sökte vi efter butiken på vår sista dag i Wien så vi fick istället köpa österrikisk öl i en butik vid namn Julius Meinl med adress Graben mitt i centrum. De hade väl ca 30 - 40 österrikiska öl från ett flertal bryggerier. De hade också en hel del öl från övriga världen men mest ifrån Tyskland. Det blev också ett besök på en bryggeribpub.

Såhär i efterhand kan aprilskämtet tyckas som ett antiklimax...men det gick ju hem.

*host host*

Sorry mate Wink

Jag har nog tagit drycken öl för seriöst, jag trodde nog att ölinköp stod över den första april, men mina ögon lyser av revanschlusta. Vilka former kommer den att ta??

Men jag erkänner - jag gick på finten - men avslutar med ett STORT GRATTIS, aprilskämtet var bra.