Köpa från butik i USA

Hallå gänget!

Jag har funderat på detta ett tag nu, och vänder mig till Er, ärade främjare.

Hur funkar det/skulle det funka om man tog och nätköpte öl från en internetbutik i USA tror ni? Vilka regler gäller?

Min gissning är att det inte borde vara några problem, så länge jänkarna vill skicka grejerna och jag betalar frakten. Kvalitetsöl är ju fortfarande ganska billigt i staterna.

Jag skulle vilja höra Era tankar om detta.

Det borde väl gå antar jag, om man hittar nå'n som skeppar utanför staterna vill säga.
Har sökt med ljus och lykta på nätet men ej hittat nå'n. De skickar knappt till alla delstater ens.

Har du någon adress till en dylik nätbutik?Det kan nog bli problem.Många stater tillåter ej att man skickar alkohol med posten.
EU beslutade ju för ett tag sedan om att svenskar skulle få beställa alkohol över nätet.Det var dock inom unionen.Tvivlar på att det skulle gå från utanför densamma.Inte ens Cracked kettle levererar till Sverige.Betänk även att du får betala tullavgift på allt som kommer från t ex.Zambia,USA eller annat icke EU-land.

Låter inte som något jag skulle rekommendera. Efter frakten får du fortfarande betala moms på kalaset så undrar hur mycket det går att tjäna.

Beställde själv kamera nyss från USA och den kom på från NY till Sthlm på 2,5 dag. På just digitalkameror är tullavgiften 0 %. Med frakt 300 kr och moms 25 % (betalades till UPS som fraktade) så blev det ändå ca 2000 kr billigare än om jag köpt den på billigaste nätbutik i Sverige. Men då vägde mitt paket ändå inte mer än ca 3 kilo och det blir inte många öl om man översätter. Skulle jag t ex slängt med ett stativ som väger ca 3-4 kilo och är rätt otympligt hade frakten blivit det dubbla direkt så om vi återgår till öl undrar jag vad priset skulle sluta på om det nu fanns någon butik som ville skicka.

Jag har mailat ett gäng butiker i USA som, enligt resp. websidor hade prislista i svenska valörer.
Givetvis har jag inte fått något svar.

Jag är inte ute efter att tjäna pengar som sagt, tycker också det är för jobbigt att trejda.

Nu blev jag nyfiken! Kunde man få adressen till de där websidorna?
Vore kul att få kika lite på dom.

Men det är ju inte de ölen jag är ute efter Wink