Sigtuna Brygghus - Kapsyler

Hejsan!

Jag har på senare tid gråtit över spilld öl, vid tre olika tillfällen för att vara exakt. Dessa tre öl råkar vara från ett och samma bryggeri, Sigtuna Brygghus. Kapsylerna på flaskorna har tydligen inte suttit på till 100% så ölet har runnit ut i påsen på två flaskor och stått och blivit avslaget på en flaska!

Flaskorna har alltså inhandlats vid olika tillfällen och det har aldrig varit samma ölsort, senast var Sigtuna Unicum Verum Jubileum, tidigare var Gas-Jannes och Humle-Hildas. Antingen är detta bara en enorm slump, eller så har det kanske drabbat någon mer och att bryggeriet isåfall kanske borde se över sin kapsylmaskin. Har någon annan varit med om liknande?

Otur kan jag säga , själv har jag aldrig haft det problemet och jag köper säkert 100flaskor i månaden av sigtuna , en förklaring kan vara att dom hand buteljerar flaskorna och då kan det vara så att du har fått måndags x , den infon jag har fått av Sigtuna är att dom har köpt in en butteljerings maskin så förhoppningsvis så blir det bättre nu , mvh Afram

Jorå.. jag har också råkat på pysande kapsyler (på en Unicum Verum) från sigtuna.. lyckligtvis märkte jag det redan i butiken.

Jodå, samma här....det gäller Unicum verum. Tyvärr upptäckte jag det inte förrän jag kom hem, men ölen verkade klarat sig. Ett väldigt gott öl för övrigt!

Afram - Okej, får hoppas på det bästa Smile

Lasseg & Lasse L - Tråkigt att ni fått uppleva samma sak. Håller med om att Unicum Verum är ett väldigt gott öl! Det mesta från Sigtuna Brygghus är kanon.

En av mina flaskor Unicum hade också börjat pysa efter att ha legat mot några andra flaskor i en påse. Jag upptäckte öllukten ganska snart, och kunde förtära ölen en stund senare. Frågan är om dessa halvlösa kapsyler påverkar risken för infektion?

Jag talade nyss med Lars Landeman på Sigtuna Brygghus, och han berättade att jubileumsölet Unicum Verum Jubileum var det första ölet de tappade i den nya buteljeringsmaskinen. Tidigare tappades allt för hand. Det kan därför vara så att maskinen inte var 100% inkörd.

Nu tappades ju detta öl för ett antal månader sedan för att ligga till sig innan det släpptes, och ett antal batcher med Sigtunas ordinarie sortiment har buteljerats och sålts efteråt till synes utan några kapsylproblem. Därför upptäcktes inte detta förrän nu. Vi hoppas och tror att det var en engångsgrej och tackar samtidigt för återkopplingen här, det är alltid bra. Den som har en flaska med strulande kapsyl får givetvis reklamera den hos Systembolaget.

Och så kan vi ju passa på att tacka för den positiva feedbacken på själva ölet också! Smile

Vänliga hälsningar,

Marc Schuterman
Brill & Co (distribuerar Sigtuna Brygghus)