Hjälp till att sprida de svenska småbryggeriernas vinter och julöl!

Som alla vet så finns det endast ett företag som får sälja alkoholhaltiga drycker till det svenska folket varför jag ber er alla att hjälpa till med att få ut de svenskbrygda vinter och julölen till så många butiker som möjligt. Hur skall annars Systembolagets "vanliga" kunder annars få upp ögonen för den smärre bryggerirevolution som vi haft de senaste åren?

Jag har den senaste tiden samtalat med ett antal fd butikschefer och det är beklämande att få det bekräftat att dom endast var intresserat av att spela säkert, dvs bara tog hem det som garanterat gick åt (mao en otroligt liten mängd exklusivare sorter) eller det som det fanns returrätt på (stavas falcon, pripps, spendrups osv)...

Min uppmaning är att ni redan nu (julölen blev beställningsbar igår onsdag) kliver in på er butik och "kräver" att dom plockar hem ett antal kolli av Nils-Oscars 11312, Oppigårds 11320, Mysingen 11381, Tokens 11385, Jämtlands 11382, Wisby 11311, Tomte 11390 samt Rudolf Ren Ale 11395 för att sedan be dom beställa hem igen när dom tagit slut. För slut tar dom om dom väl kommer in på hyllorna...

När vi studerade försäljningen av julöl förra årets så var det väldigt få bolag som sista dagarna innan jul hade kvar öl från svenska småbryggerier fast de fanns kvar på lager medan dom stora bryggerierna var väl representerade på väldigt många butiker.

Så vad säger ni? Är ni beredda att hjälpa till?

Hej

Jag har redan börjat att påverka Systembolaget på Bangatan i Lund att ta hem jul-och vinter ölen från våra smäbryggerier. Den ölansvarige på mitt Systembolag är bra på att att beställa hem öl från våra småbryggerier,aå jag är ganska säker på att hitta jul-och vinteröl från dessa bryggerier. Hoppas att de andra Ölfrämjarna här i Lund gör det samma.

Sven-David
Lund