Kvalité på julöl ?

Jag noterade att båda flaskor från Dugges & Ölandsbryggeriet var infekterade och bara att hälla ut i slasken. Jag har druckit Tokens julöl på fat och den var
riktigt trevlig där. Hur kommer det sig att det blir sådana här brister i kvalitetskontrollen ? Har ett par ggr på puben det senaste kvartalet fått returnera
flaskor från Dugges som var helt odrickbara. Dugges har iaf gått ut med information och försökt åtgärda problemet men jag har inte sett någon sådan information
från Ölandsbryggeriet.

Synd om Dugges, att fixa surhetsproblem i ett bryggeri är enligt min konsumenterfarenhet på drygt 10 år väldigt svårt, trots detta så var de tre flaskor Rudolf som jag konsumerat helt okej. Något syrliga kanske. Dock drack jag en Avenyn i höstas som var total katastrof och fick då förklaringen att tappningsanläggningen inte fungerade som den skulle.
När det gäller Ölands så känns det som att grejer märkta Tokens kanske skulle ha stannat på experimentnivån. Både Röklakritsportern och JUlefröjd var inte på topp om man säger så.
Mina noteringar från Julefröjd har ord som skitig lagård tex. Hemskt synd eftersom tex Ölänningen är ett av de bästa öl jag druckit i år för att inte tala om folkölen eller Segerstad lättöl.

Jag tyckte att både tokens julefröjd och rudolf ren ale var ok. Kände ingen direkt syrlighet. rudolf hade lite för klen beska om man jämför den med tokens. Tokens fick en 7 och Rudolf en 6 av 10 möjliga poäng. Kanske hade tur med flaskorna.

Hej,

Tyvärr har det visat sig att den första eller andra Tokens Julefröjd-batchen på något sätt blivit infekterad. Alltid lika beklagligt och vi kan inte göra annat än att be om ursäkt och uppmana er att ta med flaskorna tillbaka till Systembolaget för att få pengarna tillbaka (gäller alla felaktiga produkter ni köpt där).

De andra Tokens Julefröjd-batcherna ska vara bra.

Dugges Rudolf har också för det mesta varit bra men tyvärr har det även här funnits en eller ett par dåliga batcher. Vad gäller Dugges har det överhuvudtaget varit en kämpig tid med en tappningsmaskin som levererats inkomplett/modifierad och därför inte fungerade som den skulle (visade det sig efterhand). Därför avbröts all tappning mitt under julölsbryggningen. Dessutom verkar det som om någon liten infektion eventuellt figurerat någonstans på bryggeriet. Så tusentals liter färdigbuteljerat öl av alla möjliga olika sorter har plockats bort från lagret och hällts ut. Men efter regn kommer sol och Micke har kämpat hårt för att få igång allt igen. Nu ska buteljeringsmaskinen vara kompletterad och fixad, bryggeriet totalsanerat och lagom till starten på det nya året kommer en ny, fräsch batch av Avenyn Ale att tappas, som vi hoppas ska bli början på en nystart för Dugges.

Vänliga hälsningar,
Marc Schuterman
Brill & Co

Det förklarar varför inte Rudolf var lika gott nästa gång jag köpte några flaskor.

Tråkigt, hoppas ni får rätsida på problemen!