För eller emot...

Du lyckades precis hitta anledningen till att, som jag ser det, att SÖL inte tagit ställning i frågan.

Anledningen till frågan är att vi har börjat ta tag i våra möten med Systembolaget igen. Det är därför intressant att se om det fortfarande är en fråga som delar oss (SÖL).

Hur man än vrider och vänder på argumenten så finns det bara en sak som är viktig, Utbudet! För oss som bor i region A så kommer det aldrig att vara några problem att hitta specialbutiker med bra öl men ute på landsbygden kommer det bli värre om monopolet försvinner. Å andra sidan så tror jag att systembolaget kommer att vara starka även om monopolet försviner....men vem vågar chansa?
SB måste dock bli bättre på att ge oss ölnördar en enklare tillvaro när det gäller att ta in specialöl som inte finns i sortimentet.

Jag bor i "Norrland" och har inte möjlighet att relativt enkelt och billigt ta mig till andra länder för spännande ölinköp. Jag älskar det faktum att jag kan gå in på Systembolaget och beställa hem en mängd olika sorters öl.
Även om monopolet försvinner hoppas jag att bolaget lever kvar med utbud och service.

Har varit försiktig vän av monopolet tidigare, men nu är jag starkt emot. Det bromsar möjligheterna för mindre aktörer att etablera sig lokalt eller regionalt. Visst är butikerna många gånger föredömliga, men det räcker inte.

Tänker t ex på Frankenfestivalen i Nynäs i vintras. Skulle nån entusiast ha kuraget att öppna t ex en specialbutik för frankisk lager i Stockholm eller någon annan större stad så går inte det idag. Eller tänk om Akkurat kunde ha minutförsäljning av lambik. Sådant är bara möjligt med en avreglering.

Janko

Janko