Amerikanskt ölcafé i Amsterdam

Intresset för amerikanskt öl är stort och allt fler ölpubar har amerikanskt kvalitetsöl i kylarna och kranarna. I Amsterdam går man nu ett steg längre och öppnar (enligt dem) det första amerikanska ölcaféet i Europa.

Kanske inte så förvånande med tanke på Nederländernas centrala position inom handel, men det som i mitt tycke är förvånande är mannen bakom - Peter van der Arend. Han driver sedan år 2000 't Arendsnest. Detta välkända ölcafé serverar bara nederländsk öl (minst ett öl från varje bryggeri, totalt mer än 100 olika öl och med 30 öl från fat).

I kväll invigs De BeerTemple och den är sedan öppen från torsdagen den 10 september 16:00 på Nieuwezijds Voorburgwal 250 (nära De Bierkoning). Vid öppningen kommer man ha 4 öl från A-B InBev och 11 från amerikanska mikrobryggerier - samt 50 amerikanska öl på flaska. Ett speciellt husöl (Templebier) serveras på både 't Arendsnest och De BeerTemple. Förutom de amerikanska ölen, kommer man också att servera öl från andra länder - exempelvis Danmark. Man kan gissa att det kommer att röra sig om öl i amerikansk stil.