Collaboration mellan dina favoritbryggerier

I stunder då bryggerier bygger broar mellan varandra och med kärlek skapar nya brygder tillsammans så tycker jag att vi här ska kunna låta våran fantasi och våran önskan få tala fritt. Den senaste stora nyheten i ölvärlden är just nämligen samarbetet mellan trappistbryggeriet Brasserie d'Orval & Boulevard Brewing. Sierra Nevada Brewing Co & Dogfish Head Brewery's samarbete är också rätt så dagsfärskt då deras öl Limb & Life lanserades i oktober och deras andra öl Life & Limb ska lanseras i november.

Om du låter fantasin flöda och går efter din egen önskan, vilka bryggerier skulle du då vilja se ingå i ett collaboration? Vilka bryggerier som helst, från olika delar av jordklotet eller kanske bara ett stenkast ifrån varandra. Och vilket öl skulle de tillverka? Ha gärna en baktanke med det hela och förklara varför just dessa bryggerier skulle kunna göra ett bra öl av den öltypen du har valt.

Huruvida om det skulle bli en bra öl eller inte det spelar ingen roll, men gör gärna ett försök.

Mitt val.

Bryggerier: Innis & Gunn & Rogue Ales Brewery

Öltyp: Fatlagrad Porter
Ölnamn: Innis & Rogues Polka-porter

Enligt mig två bryggerier i världsklass inom sin "nisch". Ingen kan lagra ett öl på whiskeyfat som Innis & Gunn och Rogue har bland de bästa porterölen i sitt sortiment.

Beskrivning: En fullständigt utsökt och smakrik porter fylld av mjuka och lena toner som gifter sig med inslagen från whiskeyfat. Mörk choklad, kaffebönor, polkagris, vanilj och en aning rökighet får smaklökarna att dansa av glädje. En rejäl efterrätt med balanserad beska och fyllig kropp. Något för alla gottegrisar!!!

Skulle ni köpa ölet? Vad vet jag man kanske rent utav skulle vända ut och in på magen pga polkagris inslagen och den lilla rökighet som skulle finnas. Men fantasin får spridas fritt!

Hur ser din önskan ut?

Alesmith, Mikkeller och Stone har redan kommit kusligt nära en perfekt öl med Belgian Style Tripel Ale, svag som jag är för belgisk ale och amerikansk humle.

Vore intressant att se om det går att få en Quadrupel att smaka fräscht Amarillo/Cascade så för drömsamarbetet säger jag Westvleteren & Stone Brewing.

Biggrin