Ölprovning-Gloria´s - Felsmaker + Nytt skånskt bryggeri

forum
Tid: 
lör, 2009-10-31 17:00
Plats: 
Gloria´s

Ölprovning på Gloria´s den 31 oktober kl. 17.00

Vi testar en hög spännande öl samt går igenom olika felsmaker under ledning av bryggaren Benny Sundberg* som även kommer att presentera Stockeboda. http://www.stockeboda.se/

Pris 300:- inkl mat (250 för medl. i SÖ).

Kolla även in http://www.brewclub.se/

Anmälan görs senast torsdag 29/10 till beertasteatbrewclub.se

Johan Perup - President GBC.

Nytt skånskt bryggeri
PUBLICERAD DEN 4 OKTOBER 2009 KLOCKAN 16:16 AV HÅKAN ENGSTRÖM
På andra sidan sundet etableras ett nytt mikrobryggeri stup i kvarten.Varför är det då så trögt i Skåne? Hur länge ska vi behöva nöja oss med Ysta-bryggeriet?
Inte länge alls. På Stockeboda gård på Österlen, mellan Kivik och Simrishamn, har krögarparet startat ett gårdsbryggeri. Bryggarmästaren Benny Sundberg har börjat provbrygga i anläggningen som har en kapacitet på 35 000 liter per år. Fast här är nyckelordet småskalighet; tanken är att brygga runt 250 liter åt gången.
Ett delmål är att kunna leverera julöl till åtminstone Systembolaget i Simrishamn redan i år. I första hand bryggs dock för att servera i gårdens egen restaurang.
Och så får vi väl hoppas att lagstiftningen – lika trög som den svenska utvecklingen i bryggeribranschen, vilket inte är en tillfällighet – snart ändras, så att även vi svenskar ska få köpa med oss öl direkt från ett gårdsbryggeri som detta.