Rodenbach

Hej

I somras köpte jag ett sexpack Rodenbach i ett snabbköp utanför Bryssel. Eftersom jag aldrig har druckit detta öl tidigare blev jag lite fundersam när jag provsmakade det. Skall det vara filtrerat? Jag upplevde det också som väldigt spretigt i smaken med sura och söta sensationer som aldrig riktigt balanserade varandra. Jag tyckte faktiskt att det var ett ganska karaktärslöst öl. Eftersom jag inte vet hur det skall smaka så skulle jag uppskatta hur ni andra upplever detta öl. Kan det vara så att det finns en "snabbköpsversion"?

Mvh
Micke Granath

Jag tog en titt i "Good Beer Guide Belgium" och ser att jag bara druckit Rodenbach Grand Cru på senaste tiden. Det finns en 5%-ig Rodenbach, som troligen är den du fått tag i, som de ger *** av 5 möjliga. Det går inte helt enkelt att läsa ut vad som gäller för de står något om att de inte lyckats få deras uppgifter konfirmerade.

Hur som helst så tycks inte Rodenbach brygga sin öl längre utan det är Palm's öl, som för övrigt köpte Rodenbach 1998, som skeppar sin öl till Rodenbach för "konditionering".

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Det var just den femprocentiga jag fick tag i. Jag skall låta den vara ifred i källaren ett eller ett par år så får vi se om det händer något positivt med den. Har kvaliten förändrats något sedan Palm's tog över?

Mvh
Micke

Tim Webb tycker att deras nya metoder, hur väl de än vill, har tagit bort en del av deras "avantgardistiska" oxidation av ölen. Vilket jag tolkar som att den har försämrats.

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Redan i slutet på 90-talet ansågs Rodenbach vara drickfördigt vid leverans, d v s ingen egentlig smakutveckling (utom oxidation) sker på butelj. Den svagare - standardmärket - har jag hört kallas "Coca-cola för vuxna", ett i mitt tycke lysande öl i sin stil. Med Grand Crun är det ju betydligt mer krut i.

Janko

Janko

Hej. Jag hittade en R. i Great beer guide av Michael Jackson som är 5%. Han skriver om fruktig parfym, järn, ek och en sen bitterhet.
Mvh
Leif Olsson

Hej
Rodenbach 5% består av 70% ung öl och 30% lagrad minst 18 månader, vilket ger en liten spretigare och onyanserad syra än storebror, Rodenbach Grand Cru som är lagrad minst 24 månader. Själv tycker jag att den är en mycket bra mat öl.

Mvh
Calle

Calle