Nytt från Nils Oscar

Det är väl strängt taget bara den ena som är ny. Jag citerar direkt ur NOs nyhetsbrev.

I år kommer ni att på ölsidan precis som tidigare år kunna välja bland en årgångsöl - Nils Oscar Julöl 2005 - och årets Kalasjulöl. Vad gäller sprit är utbudet Nils Oscar Julaquavit årgång 2005 med en härligt röd juletikett, en perfekt julgåva! Samtliga produkter kommer att finnas att köpa på samtliga Systembolag från måndagen den 7/11 och även på utvalda Restauranger runt om i landet.

Patrick Holmqvist, Teknisk chef & Bryggmästare på Nils Oscar Bryggeri och Bränneri sedan åtta år tillbaka, och vinnare av ett flertal priser, kommenterar de olika Julprodukterna så här:

”Nils Oscar Julöl 2005 är ett kraftfullt, värmande och fylligt överjäst öl med kraftig humlearom från amerikanska Amarillo och engelska Fuggles. Vi har använt malt från Tärnö Säteri och framförallt chokladmalt och en unik rostad havremalt ger en individuell och stor smakrikedom. Vi är mycket nöjda med årets julöl. Ölet smakar utmärkt som ungt men kan också med fördel lagras 6-7 år"

"Nils Oscar Kalasjulöl är inspirerat av märzen och festbier och är en mörkare, fylligare och mustigare version av Nils Oscar Kalasöl. Årets kalasjulöl är bryggt med rostat korn, mörk malt, karamellmalt och vår unika rostade havremalt. Kalasjulölen har en komplexitet och smakrikedom som balanserar både sötma och syra i maten och passar därför mycket bra till julbordet."