Glasflaskor 50 cl.

Nu börjar planerna på ett mikrobryggeri i Umeå bli verklighet. I bästa fall är vi i gång med vår försöksverksamhet i början av nästa år. Vi har nu börjat kolla på olika flaskalternativ och vad jag kan förstå av kommunikationen på den här siten blir det dyrare och krångligare med returglas. Trist tycker jag. Frågan är nu: Var köper man engångsglas? Mycket tacksam för svar.
Gurrahh
U&MEBEER

Gissningsvis kommer ni då att köpa rätt stora mängder på en gång, vilket kan vara svårt för de flesta medlemmar på detta forum att svara på?
Nog för att vissa bryggare och importörer läser och kommenterar här till och från, men jag skulle ändå testa att istället skicka mail till något lämpligt svenkt mikrobryggeri som du vet använder flaskor som inte är av svensk returvariant.
Ex: Dugges, Ocean, Nynäshamn och Oppigårds.
Vad jag märkt brukar man från bryggerierna vara rätt snabba på att svara på frågor och så länge du inte vill veta något om priser och liknande (vad vet jag, kanske går bra det med?) så tror jag säkert att de berättar var de köper in sina flaskor från.

Annars via
http://www.mikrobryggerier.se/
samt deras mail
mikrobryggerieratgmail.com (mailto:)
eller på Facebook
http://www.facebook.com/friends/?ref=tn#/group.php?gid=47189...

går det säkert bra att ställa dylika allmänna frågor också.

Var i Ume i helgen, synd att ni inte redan var igång Wink
Jag får väl åka tillbaka då det är dags.

Hej

Som född Ume-bo så är det kul att det rör på sig i norr Smile

Vi köper glas av Wiegand Glass (Obol) och har avtal med dom så att vi alltid har flaskor för leverans per full trailer. Finns säkert andra leverantörer också. Problemet med returglas är att du måste vara med i Sveriges Bryggerier samt också använda blåa backar som också måste inhandlas (oftast genom ett av de större bryggerierna) och det är aldrig säkert att de finns tillgängliga. Rexam tillverkar/säljer returglas.

Vårt glas är så kallat miljöglas som är väldigt tunna och innehåller långt mindre glas (bättre miljö). En avgift betalas också per flaska i återvinningsavgift.

Lycka Till!

Roligt, Lycka till...

Om ni väljer samma glas som Nynäshamn så går det för kunden att panta dom i Tyskland med flera platser. Fult, javist, men öl köper man väl alltid i flaska (inte burk) Och alltid pantar man allt som går. Danska, Tyska och Belgiska flaskor. Lätt är det inte och några pengar att tala om inte heller men roligt.

Var kommer ni att hålla till?