Trevlig tour av Malmö Brygghus

( )

Trevlig tour av Malmö Brygghus

http://vimeo.com/26695733

Johan Perup
----------------------------------------------------------------

Bryggeriet
Anders Hansson (1) och hans föräldrar köpte 2002 den då fallfärdiga och rivningshotade fastigheten Tjädern. Anders berättar att han alltid fascinerats av denna 1800-talsfastighet, den enda kvarvarande bryggeribyggnaden i Malmö (2) som inrymde Richters bryggeri 1898 (3). Anders bror och svägerska flyttade hem från utlandet och drog igång chokladtillverkning i huset och fortsatte den tradition som Mazetti introducerade i byggnaden 1945.

Redan när jag var 12 år, började jag intressera mig för öl. Dock inte för att dricka det då, men etiketter, bryggerihistoria och allt annat runt omkring denna ädla dryck. Mitt liv har på ett eller annat sett alltid kretsat kring detta ämne, både genom jobb i branschen och genom skapandet av ölkonst under namnet Andy Beersson. Att bygga om tornet till bryggeri, leta upp jäskar (4), tappkranar och humle har varit ett sant nöje berättar Anders.

Familjen Hansson startade 2003 upp ett konferenscenter med festvåningar och utvidgade med nattklubb för att finansiera renovering och expansion. Hela tiden har målsättningen varit att starta ett pubbryggeri i huset och nu har drömmen blivit verklighet. Vi har fortfarande konferenser dagtid och olika arrangemang i festvåningen, men nattklubben är nerlagd till förmån för bryggeripuben (5) som är öppen alla dagar.

Välkomna till Malmö Brygghus!

Anders Hansson med personal