Goose Island - amerikanskt mikrobryggeri

( )

Ett ypperligt mikrobryggeri i Chicago. Här kör man ut fina öl som exempelvis Honkers, Matilda, 312, Sommertime lager och en egen väldigt god IPA. Tyvärr har man vid lokalbytet nu under 2012 slutat brygga min personliga favorit, Oatmeal Stout som var fruktansvärt fin. Man vann också pris på Ö-W-mässan 2010 för sin Night Stalker, en fantastiskt len men god Imperial Stout.

Erfarenheter av Goose Island? Bra? Dåliga? Själv är jag lite frälst.

Jag hittade Goose Island första gången på en hotellbar i Chicago i slutet av 1990-talet. Blev riktigt imponerad. De GI-öl som sedan hittat till Sverige har också varit bra.

Men sedan världens största bryggerikoncern ABInBev (Beck's, Budweiser, Stella Artois, du vet) köpte Goose Island förra året och bryggmästaren Greg Hall så vitt jag vet lämnat företaget finns det kanske anledning att hålla några ögon på utvecklingen.

Visste faktiskt inte att GI blivit köpta. Synd. Om Hall lämnat produktionen är frågan hur kul fortsättningen blir. Det GI som gjorde Otmeal Stout var hans verk. Tycker senaste smäppen (speciellt Sommertime laget) var lite konstigt, kändes inte helt som GI-öl. Ät det pga köpet man bytt lokaler och rensat i det gamla sortimentet?

_________________________________________________________________
Dryckeskultur eller barbari, skribent på Allt om Öl

En kul grej just nu är den nya Amager RyeKing, en råg-stout i samarbete mellan danska Amager och kamraterna på Goose Island. Den finns på Systembolaget i litet parti som släpptes 1/6-2012 för 49 kr/flaskan.

_________________________________________________________________
Dryckeskultur eller barbari, skribent på Allt om Öl