Månadsmöte Sthlm 14 juni

forum
Tid: 
lör, 2014-06-14 15:00 till 17:00
Plats: 
Sorbon, Bromma

Nu är det åter dags för medlemsmöte och denna gång träffas vi på Sorbon på Kvarnbacksvägen 135 i Bromma. Du hittar enklast dit via gröna linjens T-bana, station Brommaplan.
Som vanligt så ska vi kunna hitta möjlighet att prova några av den uppsjö fatöl som de just nu har. Se http://www.sorbon.se/pa-fat/

Väl mött på lördag,
Niklas Daver
070 310 52 42

Kommentarer

Ett sommarbesök på Sorbon vid trafikglada Brommaplan har blivit en trevlig tradition för Stockholms ölfrämjare. Vädret stod oss bi även denna gång. Som flest var vi elva personer, en gick lite tidigare för att söka sig mot midnattssolen i Narvik (+2 grader däruppe), och en dök upp först efter ett tag. Vi kunde också glädja oss åt ett par nya deltagare.

Vi erbjöds en provning av tre IPA-öl, en klar och två grumliga. Först ut var Sculpin från Ballast Point, 7 %. Den smakade som en typisk IPA och skulle kunna tjäna som modell för denna öltyp, en ren väl balanserad IPA. Enligt Ballast Points webbsida påstås bland annat tropisk brödpudding passa bra att äta till denna öl. Hm..

Därefter följde Simcoe Imperial IPA, Flying Dog, 10 %. Om man nu ska kalla Sculpin för en ren IPA, skulle Simcoen i sin tur kunna kallas för en ren honungsöl. En perfekt öl för honungsälskare. Inte lika besk som den första ölen men inte heller lika söt som riktig honung.

Den tredje ölen, Double Dog Dubbel-IPA, Flying Dog, 11,5 %, smakade fiffigt nog som en blandning av ettan och tvåan – bra humlebeska som anstår en IPA blandad med en mild honungssmak. Det var bara att välja vilken av ölsmakerna man föredrog.

Hade vi väntat ett par dagar med medlemsträffen skulle vi ha kunnat prova en hel rad med öl från Sierra Nevada. Från måndagen den 16 juni är det Sierra-fest på Sorbon med 21 olika fat Sierra-öl. Vertikalprovning av Bigfoot på fat från 2011, 2012, 2013 och 2014 med tillhörande ostar utlovas också.

Så småningom började folk dra sig hemåt, men några hängde på Stefans erbjudande om en enkel öl hemma hos honom, och vad som hände där mer än att Christer vann stort i biljard över Anders hör väl inte till denna månadsrapport.

Cecilia Hansson