Månadsmöte på NK Ölbar, Stockholm

forum
Tid: 
lör, 2014-10-11 15:00
Plats: 
NK:s Ölbar

Det blir månadsmöte lördagen den 11/10 kl 15.00 på NK:s Ölbar. En liten ölprovning av svenska öl kommer det att vara. Kostnad 200:- Det finns både mat och många spännande öl, mest på flaska att köpa.

Välkomna Per Eklöf.

Kommentarer

Ett gäng ölfrämjare flockades på NK:s Ölbar i lördags för att prova några öl under vägledning av Per Eklöf som nu tagit över som sammankallande av våra medlemsträffar.

Provningen bestod av sex olika öl från lika många svenska småbryggerier:
1. Arild lager, 4,8 %, från Kullabrygg i Skåne, en öl som bryggaren rekommenderar att drickas ljummen. Den doftade syrligt och smakade syrligt också – svart vinbärssyrligt. En surölslager?
2. Bitter Bandit, 4,8 %, en bitter från Fjäderholmarnas bryggeri. Men inte blev man bitter av denna öl som hade en frisk doft med citrustoner och lagom mycket beska. Den smakade lika bra som på vårt bryggeribesök häromsistens.
3. Remix, 5,7 %, en ofiltrerad lager från Beer Studio, Darren Packmans bryggeri i Umeå. Ett försök att brygga en pilsner av tjeckisk typ men med lite modernare stuk på humlen, står det på bryggeriets hemsida. Frisk smak hade den i alla fall.
4. Nausta IPA, 6,5 %. Nausta bryggeri är hemmahörande i Slagnäs (87 invånare 2010) nära Arjeplog i Lappland. En bra IPA som var fruktig med mycket beska och efterbeska.
5. 77:ans, 8,7 %, en trippel från Danderyds bryggeri med lite spritig doft och fyllig sötma i smaken och en del spritighet.
6. Port Side Porter, 7,7 %, från Beerbliotek i Göteborg. Mmm, chokladdoft! En söt, fruktig, fyllig porter med rätt mycket chokladsmak.

Till dessa öl njöt vi även av ostar, bröd och korv och trevligt samspråk.

Efter denna trevliga provning kunde vi sedan nöjda och glada vandra hemåt bland alla färgglada höstlöv i härlig brittsommarvärme.

Cecilia Hansson