Decemberträff i Stockholm

forum
Tid: 
lör, 2014-12-13 15:00 till 16:30
Plats: 
Akkurat, Hornsgatan 18

Yahoo Hemsidan är tillbaka!

På Lucias dag den 13 december träffas de som vill på Akkurat, Hornsgatan 18 för trevligt samkväm i ölets tecken.
Baren är full av julöl från olika länder, många på fat men även flaskor av tidigare årgångar.

Vi kommer att sitta i den nyrenoverade matsalen.

Välkomna hälsar Gunnar H

- - - - -

Månadsmötena är utmärkta tillfällen att prova nya ölsorter och utbyta erfarenheter. De hålls andra lördagen varje månad kl 15 och är öppna för alla medlemmar och intresserade. Ölprovningar till självkostnadspris hålls vid de flesta av träffarna. Normalt behövs ingen föranmälan. Skulle det behövas står det speciellt.
Vill du bli ny medlem löser du medlemskap på hemsidan. Medlemskortet kommer från vår kassör via posten.

Kommentarer

Tindrande och med ölskum i blick skockades en skara ölfrämjare runt bardisken på Akkurat för att välja ut några goda julöl att fira Lucia-dagen med. Utrustade med öl gick vi sedan med tunga fjät till whiskyrummet för att där njuta ölens fägring.
Någon gemensam provning blev det inte denna gång – personalen hade för mycket annat att stå i – men flera ”provade” ändå samma ölsorter, som till exempel Pére Noël från De Ranke och Gouden Carolus från Het Anker. Det var öl som kunde ge oss drömmar med vingesus! Medan vi satt och smuttade på den ena godsaken efter den andra tågade ett långt demonstrationståg förbi ute på Hornsgatan i protest mot rasism.
Vi blev inte fler än åtta personer i whiskyrummet; alla andra ölfrämjare satt antingen ute vid bardisken eller hemma med lutfiskandet och pepparkaksbakandet. Glädjande nog uppnådde vi ändå denna gång absolut jämlikhet då hela 50 % av deltagarna var damer.
Sedan gick alla hem till sin gård och stuva. God Jul!

Cecilia Hansson