Spelet the World of Beers

Efter lite problem med beställningslänken fungerar den nu!

Spelet The World of Beers kan närmast beskrivas som en ölversion av Trivial Pursuit. Spelplanen påminner ganska mycket. Det finns fem grupper av frågor: Skandinavien, Brittiska öarna, Europa, Världen och Wild Card. Den senare kan alltså handla om vad som helst.

På varje kort finns två frågor, en lätt och en svår. Med detta upplägg är det meningen att både experter och noviser ska kunna tävla. Rätt svar på den svåra frågan ger 20 poäng och på den lätta 10.

Det finns också fyra andra rutor som föreslås användas företrädesvis på fredagskvällar. En är flip a coin. Då är det meningen att man ska flippa ett mynt så att det hamnar i ett glas. På fånga ett underlägg ska man flippa ett underlägg och fånga det med samma hand. Sedan finns det två andra rutor, den ena ska man ta en öl på, det andra ska man bjuda laget runt.

Högst sex kan delta i spelet samtidigt. Man kan spela en viss tid, ett visst antal varv eller tills någon når en viss poäng.
Som helhet kan det nog bli ganska roligt att spela med några kompisar. Frågorna, särskilt de svåra, kan vara ganska svåra.

Lars Bergvall

Kommentarer

Det var detta spel som jag mailade ut om för ett tag sedan som vi skulle få var med om att göra. Nu fanns det inget intresse men jag tycker att det blev ganska bra ändå....synd bara att våran logga inte finns med på spelet.

Vart finns det att köpa, i bokhandeln ? , dyrt ?

Vi kommer att få en kod och en länk som gör att vi kan köpa spelet med rabatt. Så fort vi får detta lägger vi ut det. Annars finns spelet i allmänna handeln.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

I helgen spelade jag ovan nämnda spel för första gången med ölintresserade kamrater.

På det stora hela rätt skoj, speciellt om man gillar öltillverkning och dessutom olika bryggerier och ölsorter.
Tyvärr finns en del faktafel och en hel del problem med svenska spelet, men ändå ett mycket trevligt spel om öl.

Vissa av frågorna verkar man ha kastat om "lätt" och "svår" då den lätta frågan är "omöjlig" och den svåra "toklätt", men det får man väl ta.

Om du upptäcker några faktafel ta kontakt med beergeekatwyon.dk. Sedan kan det hinna hända en del sedan spelet kom ut. Uppköp och liknande pågår som bekant hela tiden, senast alldeles nyligen.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm