Månadsträff i Stockholm

forum
Tid: 
lör, 2015-04-11 15:00 till 17:00
Plats: 
Babajan, Katarina Bangata 75

April är här! Vi ses som vanligt andra lördagen, men denna gång på ett ställe där vi aldrig varit förut, fast Babajan har stått med på vår publista sedan 10 år, så det är dags nu.
På deras 10 fatkranar fanns i dag ett (1) öl som jag kände till, allt annat var nytt för mig. På fredag och lördag ska dessutom två nya bryggerier introduceras.
Tittar man i kylskåpen riskerar man att bli alldeles yr - inköparen måste ha enorm fantasi.

Låter det spännande? Missa då inte att komma och prova på nytt. Det kommer också att bli en liten ölprovning för cirka 150 kronor. Om man vill.

Men hur kommer man dit? Med tunnelbana till Skanstull och sedan så där en 10 minuters promenad österut längs Ringvägen och genom Lilla Blecktornsparken. Annars stannar buss 59 (från Karolinska-Centralen-Medborgarplatsen) och buss 76 (från Ropsten-Kungsträdgården-Slussen) alldeles utanför, vid Ljusterögatan.

Vi ses väl?
Gunnar H

P.S. - preliminära sommarplaner:
9 maj spontanträff på Akkurat (SM i hembryggning pågår i Solna)
13 juni spontanträff i stan på Man in the Moon (08-öl-festival pågår på Adelsö)
11 juli spontanträff på Akkurat (sommar pågår överallt)
8 augusti picknick i Tantolunden

Kommentarer

Trots lite kort varsel, och trots att nya ölstället Omnipollo Hatt öppnade samma dag, lyckades vi skramla ihop till tolv deltagare på månadsträffen på Babajan nere på sydöstra Södermalm.

Inne på Babajan blev det en provning på temat ”liten stark”, vilket innebar tre belgiskinspirerade amerikanska quadruplar. Vi började med den svagaste som ”bara” var på 9,9 procent: Brooklyn Quadrupel. Det var en mörk lätt chokladdoftande, karamellsöt och fyllig öl.
Öl nummer två, Six Glass från Boulevard Brewing i Kansas City, var på blygsamma 10,5 procent. Mörkt bärnstensfärgad, med en lite spritig doft och karamellsötma, och smak av fikon, aprikos och en del sprit.
Den tredje ölen var också på 10,5 procent och hette Judgment Day Ale från Port Brewing and the Lost Abbey. Ytterligare en mörkbrun öl med söt doft och smak, spritighet och hostmedicin i smaken.

Vid omröstning om godaste öl hamnade Brooklyn Quadrupel och Judgment Day Ale på delad förstaplats. Alla tre provningsölen var goda, även om amerikanarna ännu inte har fått in snitsen riktigt att brygga belgiskinspirerat utan spritsmak. Belgisk öl från Belgien är fortfarande bäst...

Cecilia Hansson