Månadsträff i Stockholm - picknick

forum
Tid: 
lör, 2015-08-08 13:00
Plats: 
Tantolunden vid stora almen

Tiden har äntligen kommit för årets traditionella ölfrämjarpicknick i Tantolunden.

I dag fredag ser väderprognosen fortfarande bra ut på alla vädersajter, men ta med ett paraply bara ifall att... 20 % risk för någon skur.

Observera att vi börjar redan klockan 13! Men kolla för säkerhets skull denna sida för eventuella ändringar.

Samling vid stora almen söder om Tantos minigolf, söder om korsningen Hornsgatan/Lignagatan på Södermalm.

Förhoppningsvis kommer det som vanligt att vara vackert väder, kanske läge att ta med sig badkläder för de som är sugna? Vid ev. regn föreslås att vi kör ändå, det finns säkert utrymme under tak runtomkring parken.

SÖ:s ölpicknick är ett knytkalas och du tar själv med mat och dryck, d.v.s. mat till dig själv och dryck/öl i tillräcklig mängd så att du kan bjuda om du vill provsmaka andras.

Välkommen!

Kommentarer

På årets mest stockholmska dag, 08.08, ägde årets ölpicknick i Tanto rum. Solen sken på de 24 personer som klämde ihop sig runt två bord i parken och plockade fram medförd mat och dricka. Strax dignade borden av stora och små flaskor fyllda med flytande läckerheter.

Några av sommarens Bamberg-resenärer hade med sig en egenhändigt hemsläpad tunna Kellerbier från Brauerei Eichhorn Schwarzer Adler som de givmilt delade med sig av till alla hågade. Och alla var hågade. I övrigt kan nämnas ett litet urval bland alla de öl från gamla och nya världar som fanns att avsmaka: Grebbestads Sea Monkey, Byaregårdens rököl, Mikkellers Fra Til (God! Bäst före 6 okt 2013), Corsendoncks nya 4-pack, Folkareds Bottled Badger Barley Wine, Dugges High Hops på i sammanhanget blygsamma 4,2 procent, Saison Dupont, All In Brewings RLGK 10517 Celebration stout, Zywiec porter, Poppels pale ale, Ridgeways Imperial Barley Wine, Malheur Dark Brut (bäst före 15 jan 2008) och en lite bedagad Lindemans Lambic (bäst före 2010). En nyvärvad medlem tog med en egen hembrygd, SIPA, uttytt som Svensk IPA. Den var inte dålig den heller.

Med andra ord blev det som vanligt en mycket trevlig och lyckad ölpicknick med mer än dubbelt så många deltagare som förra året. Glada och stinna kunde vi efter väl utfört picknick-uppdrag vända hemåt igen för att ladda inför nästa års ölpicknick.

Vid nästa medlemsträff i september besöker vi Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad.

Cecilia Hansson