Bryggeribesök med Brewclub.

Fredagen den 15 maj så var det dags för Brewclubs sedvanliga vårutflykt. Den sponsras av överskottet från våra provningar. 50 glada ölnördar hade mötts upp vid Lunds C för en bussresa till ett antal bryggerier i västra Skåne. Strålande solsken och stämningen var på topp.

Första anhalten var Höganäs Bryggeri som ligger i ett industri område. Det blev en liten rundvandring inne på bryggeriet. Väldigt litet och anspråkslöst men man brygger fantastiska öl. Efter visningen av bryggeriet blev provsmakning av Deras öl. Som tilltugg fick vi rökt lammkorv som var väldigt god. Min personliga favorit blev African Pale Ale bryggd med afrikansk humle. När vi var färdiga med provsmakningen var det dags för en dignande buffé på Höganäs Saluhall som ligger i anslutning till bryggeriet. Till maten drack jag en Höganäs Lager.

När vi var mätta så styrde bussen mot Helsingborg för att besöka Brewski och Helsingborgs Bryggeri. De ligger grannar med varandra.
Brewski vågar att ta ut svängarna. Bland annat så bryggs en DIPA med riktig Mango. Den var helt suverän. Därefter var det dags för Helsingborgs Bryggeri. Det är lika anspråklöst som de övriga bryggerierna men brygger fantastiska öl. En av mina favoriter från bryggeriet är deras India Pale Ale. Inne på Oxhallen som tillhör bryggeriet blev vi bjudna på en plocktallrik med brieost samt lite korv. Efter bryggeribesöket var det en ölprovning på Knutpunkten med öl från fyra bryggerier i västra Skåne. Det var en mycket trevlig provning som visar på vilken spännvidd som det finns på de olika bryggerierna. Min favorit blev Brygghusets Finns Brown ale.

Eftersom Brygghuset Finn hade fått förhinder så kunde vi inte besöka dem.

Därefter gick färden till Taproom på Malmö Brygghus. En bar med 42 kranar igång samtidigt.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad ölresa.

Vid tangentbordet
Sven-David Svensson

Bilder kommer att finnas på Brewclubs hemsida.
Ia s bilder:
http://galleri.brewclub.se/#!album-62
Måns bilder:
http://galleri.brewclub.se/#!album-63

Lite andra länkar:
Höganäs Bryggeri:
https://www.facebook.com/hoganasbryggeri?fref=ts
Helsingborgs Bryggeri:
http://www.helsingborgsbryggeri.se/
Brewski
https://www.facebook.com/brewskibrew.se?fref=ts
Brygghuset Finn:
http://www.brygghusetfinn.se/