Svenskölsprovning på Glorias

I det fina nationaldagsvädret till så hade nästan 60 stycken glada ölnissar mött upp till en Svenskölsprovning. Som vanligt så var det Lasse och Johan som ledde den. Det var en IPA provning från olika svenska mikrobryggerier från norr till söder. Den startade i Skellefteå med Kallholmens Bryggeri och slutade med bryggeriet i Limhamn. Här är ett axplock på de öl som provades.

Först ut var Kallholmens Levande IPA med fin humledoft med en härlig maltkropp och fin efterbeska. En köttbit passar fint till eller att drickas som det är. Ett klart godkänt öl.

Ett öl som provades var Jädra öl JIPA från Ockelbo. Det var ett speciellt öl som doftade grönmögelost. Doften gick igen i smaken. Kanske hade en lagrad ost passat till.

Adelsö Rocket IPA från Adelsö Bryggeri var en trevlig bekantskap. En lien torr frisk humledoft med rund och behaglig maltkropp. Denna öl passar fint till sommarens grillaftnar.

Ett annat öl som var med på provningen var Passions IPA från Brygghus 19 i Karshamn. Det hade en lätt stickig doft. Bra maltkropp med en liten störande syrlighet i bakgrunden. Tyvärr blev det en besvikelse.

Det sista ölet som provades Limhamns IPA från Limhamns bryggeri.
Ölet hade fin frisk humledoft och bra maltkaraktär med en lång rund behaglig efterbeska. Detta öl passar till det mesta. Ett klart vinnaröl.

Efter provningen serverades det en välsmakande kalops. Till den drack jag Kallholmens Levande IPA.

Ett stort tack till Lasse och Johan för en lyckad provning.

Vid tangentbordet
Sven-David Svensson
Lund

Samtliga öl som var med på provningen och bilder finns på hemsidan.

http://www.brewclub.se/provningar/provning2015-06-06.html
http://galleri.brewclub.se/#!album-65